Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 februari 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple onderzoekt ‘Typo-Adaptable Keyboard’

Uit een recente patentaanvraag van Apple blijkt dat het bedrijf een toetsenbord met variabele toetsgrootte onderzoekt. De grootte van de toetsen zou zich aan moeten passen aan het typegedrag van de gebruiker. De patentaanvraag is gisteren gespot door AppleInsider.

Het patent is bij het U.S. Patent Application Office bekend onder No. 13/213,173 en beschrijft een ‘Typo-Adaptable Keyboard’. Dit toetsenbord past de grootte en positie van de on-screen knoppen automatisch aan het type-gedrag van de gebruiker aan. Op deze manier moeten typefouten voorkomen worden. 

Niet alleen de grootte van de toetsen is variabel, op onderstaande afbeelding is te zien dat de vorm zich ook aanpast. Als de gebruiker vaak net boven de S typt zal deze toets groter en hoger worden. Het toetsenbord kan er uiteindelijk als volgt uit komen te zien:

Aan meerdere gebruikers van bijvoorbeeld een huiskamer-iPad is ook gedacht. In de patentaanvraag valt te lezen dat de instelling  “Typo-Adaptable Keyboard” via het instellingen-menu aan en uit te zetten is. Het is nog niet bekend of, en wanneer deze ‘typo reduction’-techniek toegepast zal worden. Gezien de patentaanvraag op 19 augustus 2011 gedaan is zou deze feature best eens in iOS 7 aanwezig kunnen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple onderzoekt ‘Typo-Adaptable Keyboard’
Sluiten