Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 februari 2013

App verkoop tijdens feestdagen tot ongekende hoogte

Tijdens de afgelopen feestdagen lagen er niet alleen veel Apple apparaten onder de kerstboom of in de schoen. Ook het aantal Apps dat verkocht is steeg tijdens ‘the most wonderful time of the year’ tot grote hoogte. Apple betaalde een recordbedrag uit aan ontwikkelaars.

Tijdens de Goldman Sachs Conference gisteren deed Tim Cook uit de doeken dat er ruim 8 miljard dollar aan ontwikkelaars is uitbetaald, een nieuw record. De vorige keer dat Apple deze cijfers bekend maakte werd er nog 7 miljard dollar aan ontwikkelaars afgetikt. 

De Appstore profiteerde tijdens de feestdagen niet alleen van mensen die apps cadeau deden, ook de eigenaren van nieuwe iOS devices hebben hun apparaat waarschijnlijk van betaalde apps voorzien. Dit jaagde de verkoop van apps hard aan.

Cook benadrukte dat Apple het beste platform om apps voor te ontwikkelen heeft. Vooral op het gebied van betaalde apps is de Appstore nog steeds heer en meester en commercieel het aantrekkelijkste platform om voor te ontwikkelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
App verkoop tijdens feestdagen tot ongekende hoogte
Sluiten