App verkoop tijdens feestdagen tot ongekende hoogte

13 reacties

Tijdens de afgelopen feestdagen lagen er niet alleen veel Apple apparaten onder de kerstboom of in de schoen. Ook het aantal Apps dat verkocht is steeg tijdens ‘the most wonderful time of the year’ tot grote hoogte. Apple betaalde een recordbedrag uit aan ontwikkelaars.

Tijdens de Goldman Sachs Conference gisteren deed Tim Cook uit de doeken dat er ruim 8 miljard dollar aan ontwikkelaars is uitbetaald, een nieuw record. De vorige keer dat Apple deze cijfers bekend maakte werd er nog 7 miljard dollar aan ontwikkelaars afgetikt. 

De Appstore profiteerde tijdens de feestdagen niet alleen van mensen die apps cadeau deden, ook de eigenaren van nieuwe iOS devices hebben hun apparaat waarschijnlijk van betaalde apps voorzien. Dit jaagde de verkoop van apps hard aan.

Cook benadrukte dat Apple het beste platform om apps voor te ontwikkelen heeft. Vooral op het gebied van betaalde apps is de Appstore nog steeds heer en meester en commercieel het aantrekkelijkste platform om voor te ontwikkelen.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Jagen Jaagde
  Jagen Joeg
  .
  Dat Nederlands is ook zo lastig.:grin:
  .
  Maar volgens mij is het dus: “Dit joeg de verkoop van apps hard aan.”

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Zowel joeg als jaagde staan in Apple autocorrectie.. Overigens zijn er genoeg dingen vervelender dan een paar spellingsfouten waaronder mensen die over spellingsfouten zeuren in de reacties.

  Maar goed, jammer dat er geen concrete cijfers zijn, app ontwikkelaars die zijn/haar gegevens willen delen?

 • Profielfoto
  iBenBen

  Jaagde mag ook:)

 • Profielfoto
  mymac

  @ I Xyzyx I: dat is jouw mening. Ik vind typefouten/spellingsfouten wel irritant namelijk.
  Als Apple bijvoorbeeld ook regelmatig dit soort fouten zou maken in het OS, op hun website en in hun persberichten, zou je het dan ook niks schelen?
  Even inhoudelijk ingaand op de gekozen spelling: Joeg is misschien toch de betere keus. De betekenis van jagen in deze is niet de eerste betekenis (zoals het jagen op een dier), dus wordt er geadviseerd ‘joeg’ te gebruiken. Het is echter géén regel, dus fout zit de schrijver niet (echt).
  Dus: Gebruik ‘jaagde(n)’ bij de eerste betekenis van jagen. Gebruik ‘joeg(en)’ bij een andere betekenis dan de eerste.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple is the best there is…..:)
  En dat vinden we fijn. We willen miljarden verkochte apps….
  Honderden miljoenen iOS apparaten van allerlei soort….
  Miljarden winst voor Apple….
  Maar vooral mooie leuke lieve fijne handige en intelligente innovatie
  Diep in ons hart willen we eigenlijk dat wordt ontdekt dat de Aarde appelvormig is.

  Voor de spellingpolitie:

  Joeg is ouderwets. Tijden veranderen, werkwoorden ook . Vroeger zeiden mensen “de boot voer op een wilde zee” en “de wind woei hard”, nu is het vooral “de boot vaarde” en “de wind waaide”. Alleen ouderen gebruiken over het algemeen nog de oude werkwoordsvormen. Zwakke werkwoorden worden sterk, of was het juist andersom? Zie maar!

 • Profielfoto
  iPredict

  Punt is, ruim 50% van het geld gaat naar 25 developers. De rest heeft het lastig goed te verkopen. Niet gefeatured worden is een ramp tussen de 750000 apps.

  Maar eerlijk is eerlijk, 95% van de apps hebben geen reden van bestaan of hebben betere alternatieven.

 • Profielfoto
  essiw
 • Profielfoto
  MacAanZee

  OK kan zijn, in elk geval is de zwakke vorm van werkwoorden (dus jaagde, waaide, vaarde etc) tegenwoordig het meest gangbaar. En de toenemende populariteit van het gebruik van “zwakke” werkwoordsvormen is wel iets van deze tijd, zeg maar van afgelopen 20, 30 jaar. Het neemt ook nog steeds toe. Jongeren kennen meestal de sterke vormen (joeg, woei en voer) helemaal niet meer en moeten er erg om lachen als ze het horen of zien.

 • Profielfoto
  d.denkers

  Nog los van het feit dat de zin ” Dit jaagde de verkoop van apps hard aan” incorrect is. De schrijver bedoelt iets anders. De zin zou moeten zijn: Dit joeg de verkoop van apps naar grote (of: ongekende) hoogte.

  Aanjagen, zoals in deze zin gebruikt is een synoniem voor aansporen of opjutten.

  En daarmee heeft KarelWillem in ieder geval voor een deel gelijk.

 • Profielfoto
  Remco Sangers

  Hahahaha kerel alleen maar zeuren om 1 spellingsfout lees er gewoon overheen

 • Profielfoto
  IOS dude

  Inderdaad!!

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  Haha, ik ben dol op gezeur over spelling! Van mij mag iedereen zo nu en dan een beetje opgevoed worden op grammaticaal gebied:mrgreen:
  Ik walg van die straattaal zoals “me computer” of “hun vroegen”.

 • Profielfoto
  wimke

  Jongens en meisjes! Ga lekker naar het Nederlands taalpuristen forum.
  (ik) Kom hier voor Apple nieuwtjes.