Guido
Guido Review 1 februari 2013
Leestijd: 1 minuut

App: Guess the Movie

‘You talkin’ to me?’, ‘Frankly my dear, I don’t give a damn!’ Waarschijnlijk ben je wel bekend met deze filmquotes van weleer. Maar kun je films ook herkennen aan de hand van minuscule hints? Voor de moviebuffs onder ons is er de app Guess the Movie.

8 uitdagende levels

Levels
Guess the Movie bestaat uit 7 levels. Het eerste level toont een selectie films uit 2012. In de 6 volgende levels gaan we wat dieper terug in de tijd waarbij Hollywood-klassiekers van de jaren ’40 tot en met het heden de revue passeren. Bij iedere goed geraden poster krijg je extra credits om hints te vragen. Bij iedere poster kun je kiezen uit een korte beschrijving of een aantal letters van de filmtitel.

Heb je de eerste 7 levels uitgespeeld? Dan kun je de Super hard pack vrijspelen. Hier wordt wat meer van je filmkennis gevraagd. Maar voor de echte cinefielen moet dit natuurlijk geen een al te groot probleem vormen.

Posters aanschaffen
De mogelijkheid om in-app de posters aan te schaffen laat nog wel te wensen over. De websites schalen niet goed. Hierdoor is bestellen van de posters – laat staan bekijken – misschien wel de grootste uitdaging van de game.

Guess the Movie is gratis beschikbaar voor de iPhone en iPad en is gratis te downloaden in de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
App: Guess the Movie
Sluiten