App: Guess the Movie

7 reacties

‘You talkin’ to me?’, ‘Frankly my dear, I don’t give a damn!’ Waarschijnlijk ben je wel bekend met deze filmquotes van weleer. Maar kun je films ook herkennen aan de hand van minuscule hints? Voor de moviebuffs onder ons is er de app Guess the Movie.

8 uitdagende levels

Levels
Guess the Movie bestaat uit 7 levels. Het eerste level toont een selectie films uit 2012. In de 6 volgende levels gaan we wat dieper terug in de tijd waarbij Hollywood-klassiekers van de jaren ’40 tot en met het heden de revue passeren. Bij iedere goed geraden poster krijg je extra credits om hints te vragen. Bij iedere poster kun je kiezen uit een korte beschrijving of een aantal letters van de filmtitel.

Heb je de eerste 7 levels uitgespeeld? Dan kun je de Super hard pack vrijspelen. Hier wordt wat meer van je filmkennis gevraagd. Maar voor de echte cinefielen moet dit natuurlijk geen een al te groot probleem vormen.

Posters aanschaffen
De mogelijkheid om in-app de posters aan te schaffen laat nog wel te wensen over. De websites schalen niet goed. Hierdoor is bestellen van de posters – laat staan bekijken – misschien wel de grootste uitdaging van de game.

Guess the Movie is gratis beschikbaar voor de iPhone en iPad en is gratis te downloaden in de App Store.

guess-the-movie2

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  koen

  Leuke tip!:!:

 • Profielfoto
  Bman

  Downloadlink doet het niet.

 • Profielfoto
  iPrincess

  Heb hem ook gedownload, maar het is pijnlijk duidelijk dat ik wel heel weinig films kijk :lol:.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Dit is een app die de typische “het ligt op het puntje van mijn tong” reflex teweegbrengt, keer op keer ˆˆ

 • Profielfoto
  GForce85

  crapp

 • Profielfoto
  onelab

  Inderdaad niet heel bijzonder. Maar goed dat ie gratis is. Binnen 24 uur doorheen, daarna houd het op. Je kunt resetten maar daar krijg je geen andere films voor.
  Wel vragen ze geld voor hints in het laatste level. Kun je 50 hints kopen.
  Vind het beetje een hoax…

 • Profielfoto
  chungkong

  Hai, veel van het artwork in deze app is van mijn hand. Ik heb een minimal poster gallery van meer 180 titels. Misschien zit jouw favorite titel hier ook bij: chungkong.nll (de poster zijn ook te koop)