Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 februari 2013
Leestijd: 1 minuut

Analist: ‘Mac is booming!’

Bij de bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers is al jaren een trend merkbaar. iPad- en iPhone-verkopen stijgen enorm terwijl de interesse in iPods en Macs daalt. Een analist ziet in de afgelopen maand echter een kentering in die lijn. Volgens hem is de populariteit van de Mac in januari juist enorm gestegen.

Gene Munster van Piper Jaffray heeft op basis van verkregen verkoopdata binnen de V.S. berekend dat er in januari 31% meer Macs zijn verkocht dan in de zelfde periode vorig jaar. Volgens de analist is dit met name te danken aan het feit dat Apple beter in staat is om aan de vraag naar de nieuwe iMac te voldoen. Daarmee zouden de groeicijfers eigenlijk nog hoger kunnen zijn. De levertijd van de iMac is immers wel verbeterd maar nog steeds moeten kopers drie tot zes weken wachten voor ze hun iMac in huis hebben.

Naast de aanzienlijke groei in Mac-verkopen deed Munster nog een andere opvallende ontdekking. Volgens zijn data zijn er in januari ook 2% meer iPods verkocht dan in januari 2012. Dit terwijl er al jaren een daling zichtbaar is in de hoeveelheid verkochte iPods. De nieuwe cijfers zouden kunnen laten zien dat de nieuwe iPod nano en iPod touch die in september vorig jaar zijn aangekondigd een bovengemiddeld succes zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Analist: ‘Mac is booming!’
Sluiten