Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 8 februari 2013

Airport: er hangen updates in de lucht

Het is tijd om even je draadloos netwerk uit de lucht te halen en te updaten, want Apple heeft nieuwe versies uitgebracht voor alle hard- en software. Nieuwe Airport-configuratieprogramma’s voor Mac en iOS én nieuwe firmware voor alle Airports Express en Extreme die firmware versie 7 ondersteunen.

Het Mac Airport-configuratieprogramma gaat naar versie 6.2 en z’n jongere iOS-broertje naar versie 1.2. Ze bieden nu allebei de mogelijkheid om een gastennetwerk uit te breiden over meerdere basisstations en om Wi-Fi printers die WPS (Wireless Protected Set up) ondersteunen, met één druk op de knop toe te voegen aan het netwerk. Ook ondersteunen de programma’s extra talen. De iOS-versie gaat daarnaast wat slimmer om met wachtwoorden.

Heb je de nieuwe versie geïnstalleerd en gestart, dan tref je in beide progamma’s nieuwe firmwareversies (7.6.2) aan voor Airport Express en Airport Extreme base stations, die nodig zijn om de nieuwe functies te ondersteunen.

Je vindt de updates in de App Store en Mac App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Airport: er hangen updates in de lucht
Sluiten