Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 januari 2013

Zoon Eddy Cue werkt aan iOS Mail-alternatief

De laatste dagen gonst het op techsites… er is een nieuwe Mail-app voor iOS op komst; Mailbox. De app benadert je inbox op een nieuwe manier door de functie van Apple Mail en Herinneringen te combineren en e-mails als to-do’s te zien. In plaats van een inbox met nieuwe en gelezen berichten, geef je per bericht met een swipebeweging aan wat ermee moet gebeuren. Zo kun je e-mails die een actie vereisen inplanen als herinnering. Mail waar niets mee hoeft te gebeuren delete of archiveer je simpelweg.

Minstens zo interessant als de functionaliteit van de app is de afkomst van een van de makers; Adam Cue. Hij is de zoon van niemand minder dan Apple’s VP Internet software en services, Eddy Cue. Adam werkt bij de ontwikkelaarsgroep Orchestra en is zo mede-verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Mailbox.

Mailbox komt ergens in de komende weken uit en zal in eerste instantie alleen met Gmail werken. De app wordt nu al flink gehyped met een gelikt filmpje en een wachtlijst. Daarmee proberen te makers te voorkomen dat de servers het begeven zodra de app daadwerkelijk beschikbaar is. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Mailbox een volwaardig e-mailprogramma wordt, inclusief ‘premium’ functies waarvoor betaald moet worden. Of zal Adam’s vader tegen die tijd de app van zoonlief opgekocht hebben?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoon Eddy Cue werkt aan iOS Mail-alternatief
Sluiten