Jan David Hanrath
Jan David Hanrath OMT Specials 11 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

Zaterdag 12-1: groot onderhoud aan OMT

UPDATE – het heeft meer voeten in de aarde gehad dan normaal, maar OMT is weer online. De boosdoeners van de langere downtime zijn de lijsten ‘laatste posts’ en ‘nieuwste topics’, die te veel van de server vragen. Daarom staan ze tijdelijk uit. Mocht je verder gekke dingen tegenkomen, laat het ons weten met een e-mailtje.

Wat ons betreft mag je morgen uitslapen, want de website van OMT gaat vanaf 8.00 uur op slot voor groot onderhoud. We werken het nieuwsgedeelte bij tot de laatste versie van WordPress en converteren het hele forum van de stand-alone BBpress 1 naar de WordPress plug-in BBpress 2.2.

Hiervoor moeten 2,5 miljoen forumposts en 180.000 topics omgezet worden. De testconversies die we de afgelopen weken hebben gedraaid wijzen uit dat dit proces ongeveer 4 uur duurt. Wanneer we geen onverwachte hobbels tegenkomen, heten we je om 12.00 uur weer welkom op een vernieuwde website en in onze bestaande OMT app. Duurt de conversie langer, dan houden we je op de hoogte van de voortgang via Twitter.

Wanneer we weer online zijn, zul je moeten zoeken naar de verschillen, want die zijn er amper. Wel zijn er een aantal kleine bugs opgelost die OMT sinds 2010 achtervolgen. Ook wordt de website sneller én beschikken we over nieuwe tools in de strijd tegen spammers.

Bij voorbaat onze excuses voor de mogelijke overlast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Zaterdag 12-1: groot onderhoud aan OMT
Sluiten