Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

‘Zakelijke markt wil Mac en iOS in 2013’

Of het in het lijstje goede voornemens van Tim Cook stond weten we niet, maar 2013 wordt hoe dan ook het jaar van de zakelijke markt voor Apple. Dat denkt Forrester althans. Het onderzoeksbureau voorspelt dat er dit jaar véél meer iPads en Mac’s aan zakelijke gebruikers worden verkocht dan ooit tevoren.

Volgens Forrester zal Apple dit jaar zeven miljard dollar aan Mac’s en elf miljard dollar aan iPad’s verkopen. In 2014 wordt dat respectievelijk acht en dertien miljard dollar. Tegenover TechCrunch verklaart Forrester-analyst Andrew Bartels dat dit voorspelde succes gebaseerd is op drie kenmerken van Apple: hoge kwaliteit producten waar werknemers trots op zijn om ze te mogen gebruiken, de beste tablet op de markt met bijhorend marktaandeel én (wellicht verrassend) een uitstekende verkoopafdeling die luistert naar behoeftes van zakelijke gebruikers en concurrerende prijzen biedt.

Apple profiteert van de BYOD-trend waarbij werknemers zelf de keuze krijgen in de computer, telefoon en/of tablet die ze gebruiken voor hun werk. Daarmee heeft het merk een ingang naar de zakelijke markt gevonden die tot nu toe werd gedomineerd door een top-down-structuur. Daarbij werd centraal ingekocht bij bedrijven als Microsoft en RIM.

Toch zal er meer nodig zijn dan goed-werkende en mooi-uitziende hardware en besturingssystemen. Er is ook software nodig om zakelijke gebruikers bijvoorbeeld altijd en overal hun documenten te laten inzien en bewerken. Gelukkig lijkt er ook hier goed nieuws te komen in 2013. Zo gaan er al langer geruchten dat Apple werkt aan een virutele workflow voor iOS-apparaten in samenwerking met VMware. Ook wijzen de laatste geruchten op een uitkomst van Microsoft Office voor iOS in het eerste kwartaal van dit jaar.

Wordt er bij jou op de zaak al met Mac en/of iOS gewerkt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Zakelijke markt wil Mac en iOS in 2013’
Sluiten