Tweede man Apple Retail vertrekt om ‘persoonlijke redenen’

Door: Koen van Tongeren - 6 reacties

Nadat John Browett, de Senior Vice President van Apple’s retail-divisie, vorig jaar de laan uitgestuurd werd is een zoektocht op gang gezet naar zijn opvolger. Tot nu toe werd die nog niet gevonden, al leek Jerry McDougal een geschikte kandidaat. Als Vice president was hij de tweede man op de retail-afdeling en had hij de beste papieren in handen, tot deze maand.

IfoAppleStore kwam gisteren met het bericht dat McDougal in januari vertrokken is bij Apple. Het bedrijf heeft dit inmiddels bevestigd tegenover AllThingsD. Een reden voor het vertrek is niet gegeven, maar bronnen verklaren dat McDougal meer tijd met zijn gezin wil doorbrengen. Gelukkig heeft Apple al een vervanger. Jim Bean wordt overgeplaatst van de financiële afdeling en wordt de nieuwe VP Retail. 

Steve Dowling van Apple zegt er het volgende over tegenover AllThingsD:

Retail has an incredibly strong network of leaders at the store and regional level, and they will continue the excellent work they’ve done over the past decade to revolutionize retailing with unique, innovative services and a focus on the customer that is second to none. Jim Bean is moving to Retail to help support our store teams. Jim has been at Apple for 15 years and is a great leader who understands our culture and focus on customer service.

De zoektocht naar een Senior Vice President om het retail-team te leiden gaat ondertussen onverminderd door.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Mr Bean? Ik hou mijn hart vast.:shock:

 • Profielfoto
  jochems

  zal een gezellige boel worden daar:p

 • Profielfoto
  DaveFlash

  zal een gezellige boel worden daar:p

  Ha ha!:-) Doe mij maar Jack Daniel’s

 • Profielfoto
  Davidv

  Ik denk ook wel dat het gezellig word met al die drank

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Je zou maar zo’n pijl in je kop hebben…

 • Profielfoto
  joostvg

  Als OMT nu een filter zet op de woorden “Android” en “oh my god”… Zou dat veel spam schelen?