Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 januari 2013

Thunderbolt-schermen raken op, nieuw model in aantocht?

De gehele Mac-lijn heeft het afgelopen jaar een update gekregen. De vernieuwingen gingen van uitermate bescheiden bij de Mac Pro tot ingrijpend bij de iMac en MacBook Pro. Toch is er een apparaat overgeslagen dat onlosmakelijk met de Mac verbonden is: het 27 inch Thunderbolt-beeldscherm. Daar gaat misschien wel verandering in komen, zo denkt AppleInsider.

Concrete geruchten over een nieuwe generatie van Apple’s beeldscherm zijn er niet. Wel blijken resellers in de Verenigde Staten steeds moeilijker hun voorraden aan kunnen vullen. Bij Apple is het scherm online en in retail Stores nog wel verkrijgbaar. In Nederland is het beeld hetzelfde. Terwijl in de Online Store het scherm nog voorradig is, staat het bij MailaMac (gelieerd aan Premium Reseller iCentre) in bestelling met een verwachtte levertijd van een week.

Op basis van de Mac-updates in 2012 kan een aantal aannames gedaan worden over zo’n nieuw Thunderbolt-beeldscherm. Allereerst lijkt het niet meer dan logisch dat de USB-aansluitingen aan de achterkant geüpdatet worden naar USB 3.0. Ook de MagSafe-connector zal vernieuwd worden, in lijn met de aansluiting op de meest recente MacBook Pro en MacBook Air. Tot slot lijkt het aannemelijk dat de nieuwe dunne vorm van de iMac overgenomen zal worden in het ontwerp.

Heb jij nog wensen voor een nieuw beeldscherm?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thunderbolt-schermen raken op, nieuw model in aantocht?
Sluiten