Thuisgemak op CES

13 reacties

De CES in Las Vegas is voorbij, maar aangezien de meeste gadgets die er getoond zijn voorlopig nog niet in de winkel liggen hebben we alle tijd om er nog een paar uit te lichten. Vandaag drie gadgets waarmee je de kleine dagelijkse dingen in en om je huis kunt automatiseren met een beetje hulp van je iPhone!

 

Flower Power (Parrot)
Sommige kamerplanten willen maar niet groeien, ongeacht wat je probeert om ze te verwennen. Je zou bijna wensen dat ze konden vertellen wat je wél moet doen om ze in leven te houden. Dat kan nu! Via een iPhone-app, een Bluetooth-verbinding en een merkwaardig-uitziend takje van Parrot.

De Flower Power is een plastic stokje dat aan beide kanten volzit met sensors. Je steekt ‘m in je plantenbak, je groentetuin of een ander stukje moeder natuur dat je in de gaten wilt houden. Terwijl het deel onder de grond in de gaten houdt of de grond vruchtbaar en vochtig genoeg is, houden sensors boven de grond de temperatuur en hoeveelheid zonlicht in de gaten.

Alle opgedane informatie wordt draadloos doorgestuurd naar een app op je iPhone. Hierop geef je aan wat voor soort plant je hebt. Vervolgens maakt de app inzichtelijk hoe je flora erbij staat en waarschuwt je als er ingegrepen dient te worden. De Flower Power maakt hiervoor gebruik van de energiezuinige Bluetooth 4.0-verbinding. Je moet daarom wel binnen vijftien meter van de Flower Power zijn om informatie naar je iPhone gestuurd te krijgen.

De Flower Power zal later dit jaar te koop zijn, maar voor welk bedrag heeft Parrot nog niet bekend gemaakt.

flowerpower

 

hipKey
Het zal je ongetwijfeld wel eens gebeurd zijn: je moet de deur uit maar je kunt je huissleutels niet vinden, of nog erger: je hebt je sleutels wel maar kan je iPhone niet vinden. Voor deze en nog heel veel meer scenario’s in en om huis is nu één kleine oplossing: de hipKey.

De hipKey is een compacte sleutelhanger die via Bluetooth 4.0 altijd contact houdt met je iPhone binnen een straal van 50 meter. Er zit een speaker, trilmechanisme en bewegingssensor in. Die combinatie maakt het een handig apparaatje in verschillende scenario’s. Zo kun je de hipKey instellen om te gaan piepen zodra ie te ver bij je iPhone vandaan komt. Op die manier kun je dus nooit meer weggaan zonder je sleutels of je iPhone te vergeten. Ben je een van beiden kwijt dan zorg je er met een druk op de knop voor dat je iPhone of je sleutels gaan piepen.

Er zijn nog andere manieren waarop deze sleutelhanger zichzelf nuttig kan maken. Als je met je kinderen door een drukke winkelstraat moet kun je ze een Hipkey geven. Raken ze te ver bij je vandaan, dan wordt je vanzelf gewaarschuwd. Door de bewegingssensor is het ook mogelijk om je te waarschuwen zodra iemand je tas probeert te jatten.

De hipKey is nu al te koop in Nederland en België maar alleen via de Online Apple Store of de Apple Store in Amsterdam. Je betaalt er € 84,95 voor.

hipkey

 

WeMo Lightswitch (Belkin)
Belkin is al langer bezig om apparaten in en om huis te koppelen aan je iOS-apparaat met het WeMo-systeem. Momenteel bestaat het nog uit twee elementen. Met de stopcontact-moduele kun je via je iPhone of iPad een aangesloten apparaat op afstand aan- of uitzetten. Met de bewegingssensormodule worden aangesloten apparaten automatisch aangezet zodra er beweging wordt geregistreerd. Op CES kondigde Belkin een nieuwe telg in de WeMo-familie aan: een lichtschakelaar.

De WeMote Light Switch is de eerste module van het systeem waar je daadwerkelijk een schroevendraaier voor nodig hebt. Je plaatst ‘m op de muur als vervanging van je ‘ouderwetse’ lichtschakelaar en klaar ben je. De aangesloten lichtbron wordt vanaf dat moment bestuurd via de WeMo-app. Voor vrienden en familie die de app niet hebben zit er natuurlijk ook nog een knopje op de schakelaar om je lampen aan of uit te zetten.

Belkin heeft nog niet bekend gemaakt wat de Light Switch moet gaan kosten of wanneer de module op de markt komt. Overigen moeten wij Europeanen überhaupt nog even wachten. Het WeMo-systeem wordt namelijk nu alleen nog in de V.S. verkocht.

lightswitch

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  HW

  Kan het zijn dat ik dit produkt al bij de MediaMarkt gezien heb …..? Ik dacht het wel.

 • Profielfoto
  Its Showtime

  Beste Koen, WeMo ligt gewoon bij de Apple store in Amsterdam, daar heb ik’m zelf ook gekocht. Online is ie ook gewoon te krijgen bij Apple; Link: Apple Store

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ De heren hierboven

  Jullie hebben het over die stopcontact-plug van Belkin denk ik? Koen heeft het over het feit dat die lichtschakelaar nog niet te koop is in Nederland, toch?

 • Profielfoto
  Siri

  WeMo verkopen ze al bij iCentre hoor!

 • Profielfoto
  RubenvE

  Dat WeMo systeem is toch gewoon hetzelfde als het KlikAanKlikUit systeem?

 • Profielfoto
  slewes

  Dan had er moeten staan “De switch word nog niet in Europa Verkocht” nu staat er duidelijk “systeem”

  Het is idd al maanden te koop op het Leidse en online.

  Tof systeem idd.

 • Profielfoto
  Bman

  Oké jongens, nu zijn we klaar met het gezeur over of het wél of niet te koop is!

 • Profielfoto
  nickybbb

  Dus je moet voor elk apparaat 1 Belkin WeMo Switch kopen a 49,95? Ik neem aan dat je hier geen verlengsnoer aan kan hangen, hij kan toch niet bepalen wat welk apparaat is via alleen stroom.

 • Profielfoto
  ElsR

  Moeten de derde en de vierde foto niet omgedraaid worden?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind de hipKey een handig ding. Lijkt me tenminste! Want meestal ben je óf je sleutels kwijt óf je iPhone. Erg compact vind ik ‘m niet, maar al te klein moet ‘ie ook niet zijn. De functie als kinderoppas vindt ik ook handig. Mijn jongens kunnen zelf al opletten waar ze lopen, maar toen ze klein waren, was het soms een hele klus om ze in de gaten te houden! Dat flowerpower ding vind ik onzin. Ik kijk zelf wel even hoe plantje of boompje er bij staan. Daar ga ik geen geld aan uitgeven.

 • Profielfoto
  IOS dude

  ik weet niet hoor maar ik vind dat flexibel scherm van samsung toch een stuk interessanter dan wat jullie van de CES vermelden

 • Profielfoto
  svole

  werkt die flower power ook met een wiet plant:)

 • Profielfoto
  Scartio

  Flower Power is al te koop bij de Saturn & MediaMarkt – leuk ding en werkt goed!