Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 januari 2013

‘Steve Jobs’ opent Macworld/iWorld 2013

Vroeger, we spreken 2008 en terug, was Macworld hét evenement waar Apple-fans over de hele wereld naar uitkeken. De conferentie was een verzamelplaats voor Apple-fans en bedrijven die hard- en software maken voor Mac en iOS. Het hoogtepunt van het evenement was steevast de openingskeynote. Steve Jobs onthulde er nieuwe Apple-producten voor een zaal vol enthousiaste fans… those were the days.

In 2008 was Apple voor het laatst aanwezig op Macworld maar het evenement is gewoon doorgegaan. Van 31 januari tot en met 2 februari is het weer zover. In het Moscone West Center in San Francisco vindt Macworld/iWorld 2013 plaats. Apple mag dan niet meer van de partij zijn, Steve Jobs is dat wel. Nou ja, eigenlijk is het Ashton Kutcher die de rol van Jobs vertolkt in de film jOBS, die binnenkort uitkomt. Hij opent de conferentie met Steve Wozniak, vertolkt door Josh Gad, in zijn kielzog.

De openingssessie van Macworld/iWorld vindt plaats op donderdag 31 januari om 9 uur ‘s ochtends. Kutcher en Gad zullen op het hoofdpodium vertellen hoe het was om de twee grondleggers van Apple te portretteren. Een vertoning van de film zelf is niet terug te vinden in het programma van Macworld 2013. De premiëre van jOBS staat nog altijd gepland op 27 januari als afsluiting van Sundance 2013.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Steve Jobs’ opent Macworld/iWorld 2013
Sluiten