Siri, denk je nog wel eens aan vroeger?

16 reacties

Het lijkt je meest trouwe metgezel. Ze staat altijd voor je klaar, heeft nooit een slecht humeur en doet altijd haar uiterste best om je vragen te beantwoorden en je opdrachten uit te voeren; inderdaad, Siri. Nu blijkt echter dat ze uitgebreid geflirt heeft met concurrent Motorola. Het had niet veel gescheeld of Apple’s personal assistent voor iOS zou de hartsvriendin van Droid-bezitters geweest zijn.

De Huffington Post besteedt uitgebreid aandacht aan Siri en beschrijft hoe dit experiment van het Amerikaanse leger uitgroeide tot een fenomeen dat de iPhone zelfs zou kunnen overschaduwen, althans dat denkt redacteur Bianca Bosker. Ook beschrijft ze hoe Verizon vergevorderde plannen had om Siri mee te leveren op de Motorola Droid. De reclamecampagne was zelfs al klaar toen Steve Jobs Siri net op tijd redde uit de handen van de telecomprovider en haar een nieuw thuis gaf op iOS.

Volgens Bosker krijgt Siri minder respect dan ze eigenlijk verdient. Dat komt omdat Apple (nog) niet alle mogelijkheden gebruikt waar de virtuele assistent toe in staat was toen ze nog een startup was. Volgens Bosker komt dat voornamelijk omdat het veel ingewikkelder is om een dienst aan te bieden die door honderden miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Het aansluiten van internationale databases voor informatie en het leren van nieuwe talen zorgt ervoor dat Siri nog een lange weg te gaan heeft. Gelukkig heeft ze daar alle tijd voor nu ze getrouwd is met iOS. Toch zou je haar bij het lezen van de wilde anekdotes uit haar verleden wel eens willen vragen: “Siri, verlang je soms naar vroeger?”.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  wouwout

  Siri, kom je nog in het Nederlands? En kun je dan iets meer?

 • Profielfoto
  MohamedAbdulahi

  Leuk artikel

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Leuk artikel inderdaad!
  Wel jammer dat het 13 minuut durende filmpje op de iPhone in de OMT app niet in landscape modus te bekijken is.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Heb hiervoor een 4S gehad en nu een iPhone 5, maar Siri staat bij mij standaard uit..

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Hoezo trouwe metgezel? Wat mij betreft is Siri een behoorlijke fail, sowieso voor de Nederlandse markt. Zelfs het opbellen van iemand snapt dat ding al niet – en dan heeft het weer geen verbinding met internet.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ik zou echt geen Siri in het nederlands willen. Dan heeft ie vast een rare stem.

 • Profielfoto
  THX-1138

  De Google-app verstaat je veel beter. Je hoeft zelfs niet duidelijk te articuleren. App verstaat nagenoeg alles. Top. Apple -1

 • Profielfoto
  R-Flow

  Siri, denk je nog wel eens aan vroeger?

  I don’t know what that means. If you like, I can search the web for ‘Sheedy thinking of other Sunflare’

 • Profielfoto
  Twitfix

  Haha, dat heb ik ook zo vaak
  ^
  |

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Siri? Nah… gebruik het al niet meer na enkele dagen proberen op mijn iPhone 5.

 • Profielfoto
  TypeWriter

  Volgens mij staat de aandacht voor Siri ( en de concurrent van Google ) niet in verhouding tot het nut ervan.
  Anders gezegd: liever zou ik een goed werkende Maps app zien, daar heb je oneindig veel meer aan.

 • Profielfoto
  murdock1

  Komt die nog in het Nederlands? Of zijn wij te min voor apple?

 • Profielfoto
  murdock1

  Heeft de concurrent google al een app in de app store een alternatief voor siri?

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Ik heb laatst toch nog met succes in de auto een sms verstuurd. Met Siri. Moest dat wel in het engels doen maar het werkte foutloos. Ben dus wel benieuwd wanneer nederlands wordt toegevoegd. (maar véél liever nog heb ik eerst een nieuwe Mac Pro)

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik gebruik Siri (nog) niet op mijn iPhone, maar wel erg vaak op mijn iPad. Ik schrijf erg veel in het Engels en met Dictation/Siri gaat dat echt een heel stuk sneller. En ook vragen stellen gaat me erg goed af. Verder dicteer ik ook wel in het Duits, dus dat gaat ook goed. Nu nog Nederlands leren en ik zou niet anders meer willen….
  .
  Eén ding snap ik echter niet: waarom zouden Engelsen of Nederlanders (mannen) aan Siri vragen of ze nog aan vroeger denkt? Tenzij ze op andere mannen vallen natuurlijk… Maar Siri is (wordt) in het Engels en in het Nederlands een man, en ik val toch echt op vrouwen, dus zal ik het hem in ieder geval nooit vragen…
  .
  PS > in het geval van Engels heb ik het over British English; niet over US English.

 • Profielfoto
  Ywe

  Ik hoop dat je dan net als US/UK kan kiezen tussen een man voor nederlands en vrouw voor vlaams, of andersom natuurlijk. Ik heb liever een vrouwenstem.