‘Sharp verlaagt productie iPadschermen’

6 reacties

Vier maanden na introductie van de gadget is duidelijk dat Apple met de iPad mini een goede stap heeft gezet. Maar hoe gaat het ondertussen met de 9,7 inch iPad, die in oktober ook een update kreeg? Reuters bericht dat Sharp, een grote leverancier van schermen voor de iPad, de productie in een van de fabrieken drastisch heeft verlaagd.

Bronnen melden aan Reuters dat Sharp de productie van schermen voor de 9,7-inch iPad bijna compleet heeft stilgelegd in z’n fabriek in het Japanse Kameyama. Een reden voor de plotselinge verlaging van de productie wordt niet gegeven, maar er zijn verschillende opties. Ten eerste bestaat er de mogelijkheid dat de nieuw geïntroduceerde iPad mini de verkopen van de Retina iPad kannibaliseert. Maanden na lancering kampt de iPad mini nog altijd met lange levertijden en Apple kan de productie van de nieuwe gadget nauwelijks bijbenen.

Het is uiteraard ook mogelijk dat Apple de productie van de iPad afbouwt om de voorraden voor te bereiden op de lancering van een nieuwe iPad. Dit zou passen bij het gerucht dat Apple tweemaal per jaar nieuwe iPads en iPhones zou willen gaan presenteren.

Daarnaast moeten we niet vergeten dat het januari is. De dure decembermaand is achter de rug en veel mensen stellen de aankoop van een dure gadget liever nog een tijdje uit. Het is daarom logisch dat de productiecijfers zullen dalen ten opzichte van het vorige kwartaal. Het is alleen de vraag of aandeelhouders net zo nuchter naar geruchten over Apple kunnen kijken. Een gerucht over een productieverlaging van schermen voor de iPhone 5 resulteerde vorige week in paniek op de aandelenmarkt.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  JeroenApple

  Ja, of mensen gaan ineens massaal kopen vanwege alle sales die er worden gegeven in januari. Je weet maar nooit..

 • Profielfoto
  karelschapie

  Ik vertrouw dit soort berichten voor geen meter…

 • Profielfoto
  INCTRL

  “bronnen melden dat”…. GAAAAAP NEXXXT!

 • Profielfoto
  nebilem

  Ik ken niet zo veel mensen met een iPad 4 eerlijk gezegd. Dat betekent dat mensen gewoon ff voldoende hebben aan hun oude iPad.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Ruud Ravenhorst: Dat zou men al gedaan moeten hebben tijdens de downtime van afgelopen week. Maar als ik dit zie geloof ik daar toch weinig van…

  On-topic: Ik heb zelf m’n iPad3 en ben er nog steeds ERG tevreden mee. Maar ik hoop niet dat de productieverlaging het einde inluidt voor de 9.7 inch iPad; ik ben voorlopig niet van plan een nieuw exemplaar te kopen, maar ik zou wel graag zien dat de mogelijkheid blijft bestaan…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  In elk geval is het overduidelijk dat het op de markt brengen van de iPad Mini een groot succes is. Trendwatchers op het gebied van electronica zien dit jaar dan ook vooral een groot succes voor en concurrentie tussen 7″ tablets. Het verminderen van de productie van 9.7″ schermen kan ook nog betekenen dat Sharp minder of geen opdrachten van Apple meer krijgt, maar dat de opdrachten ergens anders zijn uitgezet. Sharp zat al in de problemen. Het hoeft dus helemaal niet te wijzen op de verkoopcijfers van iPads. Maar het meest logische vind ik nog dat er in februari gewoon een (echt) nieuwe iPad komt de iPad 4. Inderdaad snel na de iPad “retina” maar wel gewoon in lijn met de vorige updates in februari. De meeste mensen – die ik ken – die een Mini hebben vastgehouden, vinden dat trouwens prettiger dan de “grote” iPad. Lichter, handzamer en makkelijker mee te nemen. Terwijl het scherm groot genoeg is om er veel op te zien.