Anth
Anth Geruchten 20 januari 2013

‘Sharp verlaagt productie iPadschermen’

Vier maanden na introductie van de gadget is duidelijk dat Apple met de iPad mini een goede stap heeft gezet. Maar hoe gaat het ondertussen met de 9,7 inch iPad, die in oktober ook een update kreeg? Reuters bericht dat Sharp, een grote leverancier van schermen voor de iPad, de productie in een van de fabrieken drastisch heeft verlaagd.

Bronnen melden aan Reuters dat Sharp de productie van schermen voor de 9,7-inch iPad bijna compleet heeft stilgelegd in z’n fabriek in het Japanse Kameyama. Een reden voor de plotselinge verlaging van de productie wordt niet gegeven, maar er zijn verschillende opties. Ten eerste bestaat er de mogelijkheid dat de nieuw geïntroduceerde iPad mini de verkopen van de Retina iPad kannibaliseert. Maanden na lancering kampt de iPad mini nog altijd met lange levertijden en Apple kan de productie van de nieuwe gadget nauwelijks bijbenen.

Het is uiteraard ook mogelijk dat Apple de productie van de iPad afbouwt om de voorraden voor te bereiden op de lancering van een nieuwe iPad. Dit zou passen bij het gerucht dat Apple tweemaal per jaar nieuwe iPads en iPhones zou willen gaan presenteren.

Daarnaast moeten we niet vergeten dat het januari is. De dure decembermaand is achter de rug en veel mensen stellen de aankoop van een dure gadget liever nog een tijdje uit. Het is daarom logisch dat de productiecijfers zullen dalen ten opzichte van het vorige kwartaal. Het is alleen de vraag of aandeelhouders net zo nuchter naar geruchten over Apple kunnen kijken. Een gerucht over een productieverlaging van schermen voor de iPhone 5 resulteerde vorige week in paniek op de aandelenmarkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Sharp verlaagt productie iPadschermen’
Sluiten