Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 31 januari 2013

Omzet App Store 3,5 keer groter dan Google Play

In het verleden maakte Apple tijdens keynotes maar wat graag gebruik van cijfers die lieten zien hoeveel groter de iOS App Store is dan diens grootste concurrent, Google Play. Android heeft echter een grote inhaalslaggemaakt waardoor er inmiddels vrijwel net zoveel Android-apps als iOS-apps beschikbaar zijn. Toch blijft er voor app-ontwikkelaars één groot verschil, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Wie geld wil verdienen kan beter in de App Store dan in Google Play staan.

App Annie is een dienst die informatie verzamelt en analyseert voor verschillende mobiele app-platformen. Volgens deze gegevens heeft Apple in het afgelopen jaar meer dan 300 miljoen dollar omzet per maand gedraaid in de App Store. Dat is 3,5 keer zo veel als de omzet van Google Play in dezelfde periode. Dat terwijl Google Play beschikbaar is voor bijna 70% van alle smartphones.

 

Reageer op artikel:
Omzet App Store 3,5 keer groter dan Google Play
Sluiten