OMT op Macworld/iWorld 2013

Door: Redactie - 17 reacties

De MacWorld/iWorld Expo 2013 is officieel begonnen. Apple-gebruikers uit de hele wereld komen naar het Moscone West Center in San Francisco voor drie dagen aan workshops, panel discussies, presentaties en een beursvloer vol gadgets en accessoires.

Voorheen stond Apple’s keynote op MacWorld in het middenpunt van de belangstelling maar die gloriedagen zijn verdwenen nadat Apple in 2010 definitief vertrok als deelnemer aan het evenement. In dat jaar was OMT’s volledige podcastteam voor het laatst in San Francisco om MacWorld te verslaan. Dit jaar zijn we echter weer terug, zij het in een bescheidener samenstelling.

Koen is namens OMT op dit moment in San Francisco en zal het evenement verslaan in een reeks artikelen én een videoverslag. Naast een uitgebreide rondzwerving over de beursvloer staat onder andere het volgende op het programma: een sessie waarin Ashton Kutcher vertelt hoe het is om Steve Jobs te spelen, een paneldiscussie over de huidige staat van Apple met bloggers als John Gruber en Jason Snell, het iPhone-filmfestival en een gesprek met Paul Kent, de man achter de MacWorld/iWorld Expo.

Kortom, alles wat je wilt of moet weten over hét Apple-evenement van het jaar lees en zie je op One More Thing.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  sedikit

  Ik wil niet lullig doen, maar is het niet een beetje gek om al die moeite te doen om daar prestigieus aanwezig te zijn namens een al weken half op z’n gat liggende site? Ik bedoel: ze zullen je daar maar vragen “mag ik eens en kijkje nemen op je site?”. Dan sta je toch een beetje in je hemd?!
  http://www.onemorething.nl/community/topic/overzicht-bugs-na-groot-onderhoud-omt/
  “Het onderwerp ‘Overzicht bugs na groot onderhoud OMT’ is gesloten voor nieuwe reacties.”……

 • Profielfoto
  far2be

  Waarschijnlijk heeft omt ook last van “het aandeel AAPL.

 • Profielfoto
  ElsR

  Leuk jongens. Ik verheug me weer op jullie videoblogs met gekke en interessante nieuwtjes. Lekker weer daar??

 • Profielfoto
  iSponge

  @sedikit; fijn dat je je waardering uitspreekt over de moeite die OMT neemt om ons allen gratis en voor niets van het laatste Apple nieuws te voorzien… Not.

 • Profielfoto
  binaries4me

  Leuk! Wie weet spot koen een mooie iphone 5 dock? Daar zijn er namelijk nog niet echt veel van.

 • Profielfoto
  sedikit

  iSponge,
  Het is een kwestie (na weken) waar je prioriteiten liggen, op dit moment. Dat staat los van mijn waardering voor de ontegenzeggelijke journalistieke kwaliteiten van de redactie. Mijn waardering daarvoor heb ik meerder malen in het verleden geuit.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Als sedikit nou zijn eerste 5 woorden eens had gelezen voor hij op verzenden drukte.
  Wees blij dat er gewoon iemand van OMT daar is, het leven stopt namelijk niet door wat bugs op een website, bugs die niet echt zorgen dat de site onbruikbaar is, maar hooguit wat minder functioneel, met als doel uiteindelijk iets moois neer te zetten.
  Ook is er niks gesloten voor reacties, maar kijk je in het verkeerde topic, namelijk het topic wat wij bijhouden als overzicht van bugs en opgeloste bugs, zonder reacties om het duidelijk te houden.
  Wil je helpen, is dit het aangewezen draadje:

  http://www.onemorething.nl/community/topic/foutjes-na-laatste-forumonderhoud/

  Bedankt voor de input.

 • Profielfoto
  ro_me

  @sedikit; fijn dat je je waardering uitspreekt over de moeite die OMT neemt om ons allen gratis en voor niets van het laatste Apple nieuws te voorzien… Not.

  Hij geeft alleen zijn mening, en doet dat op een nette manier, niks mis mee.

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @sedikit ik wil niet lullig doen naar Koen, maar ik denk dat er geen bug gefixed wordt als we hem laten coden. Daar hebben we op OMT andere mensen voor die er keihard aan werken, ook als we om leuke content te maken iemand afvaardigen naar Sanfran…

 • Profielfoto
  sedikit

  @Jan David Hanrath (de mooiste naam die ik ken),
  Ik heb jullie, de redactie niets verweten. Integendeel. Ik schreef dat jullie daar namens de site aanwezig (zullen) zijn. Een site waar al een tijdje de boel niet op orde is. Of dat nou terecht is of niet. Daar hoor je mij niet over.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Wat JD bedoelt, is dat iedereen zijn eigen bijdrage levert aan de site. De bijdrage van Koen is in dit geval niet dat hij moet zorgen dat de website goed moet lopen, maar dat hij verslag doet van de gebeurtenis in SF.
  Het een staat dus los van het ander.;-)

 • Profielfoto
  iSponge

  Wat ik misschien de eerste keer duidelijker had moeten zeggen, is dat het nogal oneerbiedig over komt als je begint te zeuren dat de site al weken half op z’n gat ligt bij een artikel over dat OMT aanwezig is op de MacWorld en vervolgens suggereerd dat ze verkeerde prioriteiten stellen, SF boven het op orde hebben van de site, wat twee totaal ongerelateerde zaken zijn.
  Maargoed, laten we het gezellig en ontopic houden….

 • Profielfoto
  koen

  Ik begrijp wel een beetje waar @sedikit op duidt. Wanneer je in het draadje met bugs kijkt zie je dat er al bijna 4 dagen geen bugs meer zijn gefixed. Als je dan ziet dat er een OMT live komt en een trip naar SF, dan kun je inderdaad denken dat dat het fixen van bugs op een erg laag pitje staat, en de gebruikers van het forum die de lijst met bugs aanvullen niet erg serieus worden genomen.

  Een officiele update over de stand van het forum, waar de meeste gebruikers uithangen, zou bv tijdens de OMT live, of in een nieuw nieuwsartikel zeker op zijn plaats zijn en gewaardeerd worden door vele forum gebruikers.

  Maar goed, het nieuws gaat door, en dat doen jullie zeker goed en vol enthousiasme.

  (andere koen)

 • Profielfoto
  sedikit

  @koen,
  In tegenstelling tot wat iSponge meende te moeten zeggen over mijn commentaar(oneerbiedig-hoe bedenk je zo’n term-, zeuren, enz), heb ik me alleen maar iets afgevraagd. Vanuit een soort empathie met de redactie (de reactie van de NRC gaat naar een wereldcongres van kwaliteitskranten, terwijl de krant al wekenlang voor de helft uit lege pagina’s bstaat). Simpeler kan ik het niet verwoorden! Ik word erg moe….;-)

 • Profielfoto
  bram91

  Ontzettend leuk dat Koen naar San Francisco is afgereisd om hier op OMT verslag te doen van alles! Dat is een meerwaarde voor deze site “One More Thing”. Volgens mij werkt de site in basis prima en daar staat dit inderdaad volledig los van. Succes Koen!

 • Profielfoto
  Redwood

  Leuk ! Ben benieuwd naar al het nieuws uit SF;)

 • Profielfoto
  wensink

  Wie doet vanavond dan de techniek bij omt live?