Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 januari 2013

Nog een maandje wachten op Real Racing 3

Bij de onthulling van de iPhone 5 in september vorig jaar werden ontwikkelaars van verschillende studio’s op het podium getrokken om de verzamelde pers te laten zien waar ze allemaal wel niet toe in staat waren op het iOS-platform. FireMonkey (een Australische studio die opgekocht is door EA) mocht de langverwachte derde versie van Real Racing demonstreren. Daarin was te zien dat Real Racing 3nieuwe circuits en auto’s heeft, maar bovenal verbluffende graphics.

De ontwikkelaars beloofden na hun demonstratie dat het spel in december te vinden zou zijn in de App Store, maar helaas, de feestmaand kwam en ging zonder Real Racing 3. Inmiddels heeft FireMonkey wel iets van zich laten horen. Via YouTube komen de ontwikkelaars aan het woord over de ontwikkeling van nieuwe circuits en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Ook is er op Facebook een nieuwe belofte gedaan: in februari komt het spel dan toch écht uit.

Waar FireMonkey nog communiceert over de vertraging van Real Racing, hult een andere ontwikkelaar die ook op Apple’s podium stond zich in stilzwijgen. NaturalMotion liet tijdens het iPhone 5-evenement een eerste versie zien van Clumsy Ninja. Dit spelletje had rond de kerstdagen in de App Store moeten staan, maar na de demo in september heeft niemand er nog iets van vernomen. Zelfs de beheerder van de Clumsy Ninja-fanpage op Facebook lijkt niet tot zijn eigen frustratie niet in contact te kunnen komen met de makers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog een maandje wachten op Real Racing 3
Sluiten