Nieuwe tijdschriften eerder op de iPad dan in de winkel

7 reacties

Apple heeft gisteren een nieuwe categorie toegevoegd aan Newsstand (‘Kiosk’ in het Nederlands). In het overzicht aan kranten en tijdschriften in de App Store is nu een reeks ‘Read them here first’ toegevoegd. Hier zijn tijdschriften te vinden nog voordat ze in de winkel of bij andere digitale tijdschrift-aanbieders te koop zijn.

Vooralsnog bestaat de nieuwe categorie alleen uit 20 tijdschriften van uitgeverij Hearst. Daar vallen tijdschfiten als Popular Mechanics, Esquire en Elle onder. Deze bladen zijn ook in de Nederlandse iOS-Kiosk te koop. Het is echter nog onduidelijk of ze ook hier eerder zullen verschijnen. De ‘Read them here first’-categorie is namelijk (nog) niet te vinden in de Nederlandse Kiosk.

Het is niet toevallig dat juist Hearst zo’n exclusieve overeenkomst met Apple gesloten heeft. CEO David Carey had zich in 2011 al lovend uitgelaten over de App Store. Hij noemde het een efficiënte manier om content digitaal aan te bieden, in vergelijking met andere digitale platformen.

Overigens was er gisteren nog meer goed nieuws in de Kiosk te vinden. Na lang wachten is het fameuze muziektijdschrift Rolling Stone Magazine er eindelijk te vinden. Het gaat om een iPad-versie van het tijdschrift waar directe iTunes-links in verwerkt worden. Zo kun je de muziek waarover geschreven wordt direct beluisteren en kopen. Rolling Stone Magazine is vooralsnog niet in de Nederlandse Kiosk te vinden. Je zult er dus een Amerikaans iTunes-account voor moeten aanmaken.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  LorenzoG

  Rolling Stone staat ook gewoon in de NL store. Tenminste, ik heb hem gisteren gewoon gedownload en een abbo op genomen. In euro’s.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @LorenzoG hmm, heb je een link voor me? Ik heb in de Nederlandse store namelijk niet meer kunnen vinden dan de Zuid Afrikaanse versie van RS.

 • Profielfoto
  LeonDekkers

  Toch blijft de app een vreemde verschijning. Alsof hij maar half in beeld is.

 • Profielfoto
  THX-1138
 • Profielfoto
  Martink

  @THX-1138 ah dat was de uitslag van het onderzoek dat ze onder 3 tieners hebben gedaan waar ze het tijdens omtlive over hadden.:)

 • Profielfoto
  EdMoRo

  @Martink, als plaaster van dit artikel vindt ik het niet juist dat je reageert, het lijkt wel of jij het idee heb dat je wordt aangevallen….

 • Profielfoto
  Psvu2

  Mooi, jammer dat je rollingstone niet kan omzetten van Zinio naar deze app