Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe tijdschriften eerder op de iPad dan in de winkel

Apple heeft gisteren een nieuwe categorie toegevoegd aan Newsstand (‘Kiosk’ in het Nederlands). In het overzicht aan kranten en tijdschriften in de App Store is nu een reeks ‘Read them here first’ toegevoegd. Hier zijn tijdschriften te vinden nog voordat ze in de winkel of bij andere digitale tijdschrift-aanbieders te koop zijn.

Vooralsnog bestaat de nieuwe categorie alleen uit 20 tijdschriften van uitgeverij Hearst. Daar vallen tijdschfiten als Popular Mechanics, Esquire en Elle onder. Deze bladen zijn ook in de Nederlandse iOS-Kiosk te koop. Het is echter nog onduidelijk of ze ook hier eerder zullen verschijnen. De ‘Read them here first’-categorie is namelijk (nog) niet te vinden in de Nederlandse Kiosk.

Het is niet toevallig dat juist Hearst zo’n exclusieve overeenkomst met Apple gesloten heeft. CEO David Carey had zich in 2011 al lovend uitgelaten over de App Store. Hij noemde het een efficiënte manier om content digitaal aan te bieden, in vergelijking met andere digitale platformen.

Overigens was er gisteren nog meer goed nieuws in de Kiosk te vinden. Na lang wachten is het fameuze muziektijdschrift Rolling Stone Magazine er eindelijk te vinden. Het gaat om een iPad-versie van het tijdschrift waar directe iTunes-links in verwerkt worden. Zo kun je de muziek waarover geschreven wordt direct beluisteren en kopen. Rolling Stone Magazine is vooralsnog niet in de Nederlandse Kiosk te vinden. Je zult er dus een Amerikaans iTunes-account voor moeten aanmaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe tijdschriften eerder op de iPad dan in de winkel
Sluiten