Anth
Anth Geruchten 3 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe schermtechnologie voor iPhone 5s?

Ook in 2013 gaat de geruchtenmachine rond Apple gewoon door. Zo duiken er de laatste dagen nieuwe geruchten op over de nieuwe iPhone, die we voor het gemak even de iPhone 5S. Volgens The China Times, een Chinese website die vaker nieuws over Apple naar buiten brengt, werkt het bedrijf aan een nieuwe schermtechnologie.

Momenteel wordt voor de iPhone 5 de zogenaamde in-cell technologie gebruikt. Dit houdt in dat het touchscreen en beeldscherm in elkaar verwerkt zitten, in plaats dat de onderdelen uit twee afzonderlijke lagen bestaan. Hierdoor wist Apple een dunner scherm te realiseren, maar dit had zo z’n consequenties. Zo heeft het scherm van de iPhone 5 volgens sommigen moeilijkheden met het herkennen van snel opeenvolgende swipes van het scherm en zou de responsetijd lager zijn dan schermen van voorgaande iPhones.

Innolux, een Taiwanese hardwarefabrikant die schermen levert aan Apple voor verschillende producten, zou daarom momenteel bezig zijn met het testen van verbeterde een beeldschermtechnologie, namelijk Touch on Display technology. Mochten deze tests goed uitpakken, dan wordt verwacht dat naast de iPhone ook andere iDevices binnenkort van deze technologie zullen profiteren.

Veel is er momenteel nog niet bekend over de zogenaamde Touch on Display-technologie, maar volgens de geruchten zijn de schermen sneller en is er sprake van een verbeterde aanraakgevoeligheid. We hoeven in ieder geval niet te vrezen dat de nieuwe technologie het dunne design van de iPhone in gevaar brengt. Naar verluidt is het met de Touch on Display-technologie mogelijk om schermen met een dikte van slechts 0,5 mm te maken, die bovenal erg stevig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe schermtechnologie voor iPhone 5s?
Sluiten