Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

Nederland krijgt een iKoning

Het is officieel: Nederland krijgt een Apple-fan als Staatshoofd. Koningin Beatrix heeft zojuist bekend heeft gemaakt dit jaar afstand te doen van de troon en haar taken over te dragen aan haar zoon Willem Alexander. Van de kroonprins is al langer bekend dat hij gek is op computers, tablets en telefoons, zolang er maar een Apple-logo op staat.

Of het toeval is dat Apple juist nú een eigen winkel op steenworp afstand van het koninklijk paleis aan het bouwen is zullen we wel nooit weten. Feit blijft dat Willem Alexander al in 2007 samen met prinses Maxima gefotografeerd in de New Yorkse Fith Avenue Apple Store. Daar wachtte het paar geduldig in de rij voor de iPhone die toen nog niet in Nederland verkrijgbaar was. In 2010 speechte de kroonprins trots van zijn iPad en kort daarop gaf hij bij een andere gelegenheid zelfs een kort lesje iOS voor beginners.

Er zijn aanwijzingen dat onze aanstaande koning ook een actief Mac-gebruiker is. Zo zou hij jaren geleden al in het bezit zijn geweest van een 17 inch PowerBook. Er gaan zelfs hardnekkige geruchten dat zijne koninklijke hoogheid bij tijd en wijlen onder een pseudoniem actief is in de OMT community.

Daarom gaat op dit moment de oranjebitter rond op de OMT-redactie en wordt morgen trots de vaderlandse vlag gehesen terwijl het Wilhelmus via AirPlay door het redactielokaal schalt. Leve Willem Alexander, Apple-koning de eerste!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland krijgt een iKoning
Sluiten