Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 januari 2013

MacBook Air kan 20% dunner met 85% langere accuduur

Tijdens de CES in Las Vegas heeft Intel bekendgemaakt waar het bedrijf op dit moment aan werkt. In tegenstelling tot de focus op meer snelheid, waar de chipfabrikant om bekend staat, lijkt Intel er met de nieuwste generatie processors van overtuigd te zijn dat stroomverbruik steeds belangrijker wordt.

Intel kondigde aan nog dit jaar met een nieuwe reeks Ivy Bridge i5 Core-chips voor Ultrabooks op de markt te komen. Deze verbruiken slechts 7 watt in plaats van de 17 watt die de huidige generatie nodig heeft. Daarbij zijn ze nog kleiner waardoor Ultrabooks 20% dunner kunnen worden. Als de MacBook Air deze nieuwe generatie chips gaat gebruiken kunnen we dus een dunner model verwachten met betere batterijduur. 

Samen met de nieuwe Ultrabook-chips heeft Intel ook nieuwe versies van de krachtiger Ivy Bridge-processors aangekondigd voor ‘normale’ laptops. Ook hierbij staat stroomverbruik centraal waardoor een volgende generatie MacBook Pro niet alleen sneller zal zijn, maar naar verwachting ook ongeveer 30% energiezuiniger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacBook Air kan 20% dunner met 85% langere accuduur
Sluiten