Komt die budget-iPhone nu wel of niet?

De geruchten over een goedkoper model van de iPhone gaan al bijna net zolang rond als het toestel zelf. Dat er en behoefte bestaat in zogenaamde ‘opkomende markten’ voor een instapmodel is duidelijk, maar tot nu toe heeft Apple aan deze vraag voldaan door oudere generaties te blijven verkopen naast het nieuwe model. Toch doken deze week weer berichten op over een op handen zijnd nieuw model iPhone voor de prijsbewuste consument.

Gisteren kwam de matig-betrouwbare site DigiTimes met het bericht dat bronnen een nieuw model iPhone onder ogen hebben gekregen. Verrassend genoeg zou het een groter scherm hebben. De besparing zou aan de buitenkant dan ook vooral terug te vinden zijn in de afwerking en van binnen in de gebruikte technologie. Nu zou een gerucht van deze site gewoonlijk weinig stof doen opwaaien, maar nu de Wall Street Journal het bericht bevestigt uit eigen bronnen lijkt er wel degelijk iets in aantocht te zijn.

De WSJ citeert eigen bronnen die een briefing gekregen zouden hebben over Apple’s plannen. Zij zeggen dat Apple de mogelijkheden van een budget-iPhone bekijkt, gemaakt van goedkoper materiaal als polycarbonaat. Over het schermformaat spreken de bronnen niet. Wel denken ze dat de telefoon later dit jaar op de markt komt voor ongeveer 150 dollar.

Tot slot denkt een analist van Canaccord Genuity dat het scherm van de budget iPhone juist kleiner in plaats van groter wordt. Het toestel zal volgens hem in juni uitkomen, samen met de opvolger van de iPhone 5. Of dit bericht gezien moet worden als een voorspelling of een op-bronnen-gebaseerd bericht is daarbij niet duidelijk.

Zou jij een budget-iPhone overwegen in plaats van het topmodel?

Reageer op artikel:
Komt die budget-iPhone nu wel of niet?
Sluiten