Anth
Anth Nieuws 8 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

iPhone waarschuwt voor slechte adem

We worden met z’n allen steeds meer afhankelijk van onze smartphones. We gebruiken applicaties om ons leven steeds een stukje makkelijker te maken. Met technologieën als Siri verandert onze telefoon zelfs in een virtuele vriend die je informatie verschaft als je daarom vraagt. En goede vrienden kunnen elkaar alles vertellen, toch?

Adamant Technologies, een Amerikaanse start-up uit San Francisco, heeft een chip ontwikkeld waarmee computers een reukvermogen krijgen. De betreffende chip bevat sensors die geuren kunnen herkennen en digitaliseren. Volgens Sam Khamis, CEO van Adamant Technologies, is het bedrijf erin geslaagd een geavanceerde digitale neus te ontwikkelen. ‘Waar een normale menselijke neus ongeveer 400 sensors heeft om geuren te onderscheiden, heeft de ontwikkelde computerchip er 2000′, aldus Khamis.

Adamant Technologies is van plan om de geavanceerde computerchip te verwerken in een accessoire voor de iPhone. Deze gadget zal rond de 100 dollar gaan kosten en zal met verschillende apps voor uiteenlopende doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo is de start-up momenteel geïnteresseerd in het lanceren van een applicatie die je vertelt of je een slechte adem hebt. Mocht dit het geval zijn, dan geeft de betreffende technologie ook inzicht in de oorzaak van je slechte adem.

De ambitie van Adamant Technologies stopt echter niet bij het informeren over een slechte adem. Het bedrijf overweegt ook applicaties te ontwikkelen die diagnoses kunnen stellen aan de hand van je adem en het alcoholpromillage in je bloed kunnen meten. Het duurt nog 1 tot 2 jaar voordat de betreffende gadget voor de iPhone voor het publiek verkrijgbaar is.

Zit jij te wachten op een iPhone die de waarheid over je adem niet onder stoelen of banken steekt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone waarschuwt voor slechte adem
Sluiten