Instagrammen met je ogen dicht

Door: Koen van Tongeren - 11 reacties

Afgaand op de kwaliteit van sommige foto’s zal het volgende je wellicht niet verbazen, maar het is nu officieel: om te Instagrammen hoef je niet te kunnen zien. Dat bewijst ene Tommy Edison. Hij is volledig blind maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn leven te documenteren in Instagram-foto’s.

In een filmpje legt Tommy uit hoe je met behulp van de in iOS-ingebouwde toegankelijkheidsfuncties voor blinden en slechtzienden vrijwel alle functies op een iPhone kunt bedienen, inclusief apps als Instagram. Het duurt allemaal wel wat langer, maar het resultaat is precies hetzelfde als bij reguliere Instagrammers: zeer middelmatige foto’s.

 

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Koning Frank

  Best mooi hoe toegankelijk een iPhone is voor een blind iemand.

 • Profielfoto
  HenkJ

  Als ik de huidige Top 40 en andere charts hoor, wordt muziek tegenwoordig ook door docen gemaakt!

 • Profielfoto
  Rtaal

  Inderdaad erg indrukwekkend hoe goed een iPhone werkt voor blinden!

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Je kan echt zowat alles met een iPhone met toegankelijkheid als je bijv. blind bent
  Youtube link

 • Profielfoto
  Arthur345

  V. Tongeren gaat weer los op Instagram hoor. Beetje jammer

 • Profielfoto
  mymac

  Je ziet inderdaad goed hoe goed het werkt als je blind bent. Neemt niet weg dat het nog steeds knap is dat hij zo een iPhone kan bedienen, ik zou het nooit zo goed kunnen (ik ben dan ook niet blind, maar toch).

  Je krijgt ook een heel ander soort foto’s. Het is een weergave van iemands imagination van een bepaalde plaats en tijd, wat je als niet-blind persoon heel anders zou doen. Ik vind het cool.

 • Profielfoto
  Hans3920

  Ik ben blind en werk met de Ipad mini,
  ik heb daar een brailleleesregel op aangesloten en dat werkt prima.
  Dat werkt ook op de iphone, ipad en Mac.

 • Profielfoto
  iPrincess

  Leuk filmpje! Die foto’s zien er erg leuk uit, ben hem gaan volgen. En gelukkig voor Koen houd ik wel van middelmatige foto’s.

 • Profielfoto
  justi

  @Hans3920
  Mooi dat een brailleleesregel werkt op de iDevices!
  Hoe heb je deze aangesloten op je iPad?

 • Profielfoto
  estrellaweb

  Mensen met een beperking hebben over het algemeen juist meer ambitie om dingen te kunnen die mensen zonder beperking ook kunnen. Voor die man zelf is het waarschijnlijk helemaal niet zo bijzonder dat hij dit doet. Ikzelf ben slechtziend met een zicht van 5% (voor sommige mensen valt dat onder ‘zo goed als blind’ en fotografie is ook mijn hobby. Overigensn niet alleen met Instagram. Ook ik krijg vaak heel verbaasde reacties, uiteenlopend van een lacherig ‘Je maakt een grapje zeker’ tot mensen die je spontaan tot een soort held(in) uitroepen omdat dat wel hééél bijzonder is. Ikzelf vind er weinig bijzonders aan, ik vind dat ik niet onder doe voor een ander puur omdat ik slechte ogen heb. Voor die blinde man is dat denk ik net zo.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  HenkJ op 03 januari 2013
  Als ik de huidige Top 40 en andere charts hoor, wordt muziek tegenwoordig ook door docen gemaakt!

  Niet iedereen is een Beethoven.