Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 januari 2013

GPS op elk iOS-apparaat voor 100 dollar

Bij de keuze tussen een iPad met WiFi en mobiel internet of een model met alleen WiFi kies je meteen tussen een iPad met of zonder GPS. Mocht je voor de tweede gekozen hebben maar er achteraf toch navigatie-apps op willen gebruiken, dan is er nu goed nieuws. Dat geldt trouwens ook voor bezitters van een iPod touch of een eerste generatie iPhone met dezelfde GPS-verlangens.

Het bedrijfje Bad Elf heeft de eerste door-Apple-goedgekeurde GPS-accessoire voor iOS gemaakt. het blokje is een 66-kanaals GPS-ontvanger die via de 30-pins-dockconnector op elk iOS-apparaat aan te sluiten is (al heb je Apple’s adapter nodig voor Lightning-apparaten). De locatiedata is via Core Location direct beschikbaar voor alle apps, van TomTom tot Run Keeper.

Mocht je zo’n blokje aan je iPod of iPad geen gezicht vinden, dan is er nog een andere optie; de Bad Elf GPS Pro. Dit is een data logger die via Bluetooth in contact staat met je iOS-apparaat. Het apparaatje kan zo vijf apparaten tegelijkertijd van een GPS-signaal voorzien. Daarbij kan het zelf een afgelegde route opslaan.

De GPS-blokjes van Bad Elf zijn online te koop, respectievelijk voor 99 en 149 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GPS op elk iOS-apparaat voor 100 dollar
Sluiten