Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 21 januari 2013

Educatieve apps en lesideeën op Eduapp.nl

Een nieuwtje voor alle docenten op OMT met een iPad! Op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) is vandaag Eduapp gepresenteerd, een website die de weg wijst naar geschikte educatieve apps en met inspirerende lesideeën vertelt hoe je deze apps effectief toepast in de klas.

Eduapp is een onafhankelijk en objectief kennisplatform voor educatieve apps en wil een antwoord bieden voor scholen die voor hun lesprogramma’s iPads hebben aangeschaft, maar eigenlijk niet goed weten op welke manier de apparaten op een didactisch verantwoorde manier ingezet kunnen worden. Met maar liefst 775.000 apps in de App Store kan een educatief filter dan best handig zijn.

Alle apps die op Eduapp zijn beschreven zijn voorzien van metadata waarmee de apps terug te vinden zijn op trefwoord, op onderwijssoort, op vak en leerniveau. Wanneer je registreert op de website kun je zelf een lijst aanmaken met apps en deze lijst delen met andere geregistreerde gebruikers. Daarnaast kun je andermans lijstjes volgen, lesideeën bij apps bekijken en je eigen lesideeën aan apps toevoegen.

www.eduapp.nl

Bij elke app staat een link naar de App Store en – wanneer een app ook voor Android verkrijgbaar is – naar Google Play. Het gebruik van Eduapp is gratis, maar voor hardcore App-docenten is er ook een Pro-versie beschikbaar. Je kunt dan meer lijstjes aanmaken en zoeken op leergebied. Hiervoor betaal je € 24,95 per jaar.

Heb je zelf een educatieve app ontdekt die nog niet in op Eduapp te vinden is, dan moet je nu nog de redactie tippen via e-mail of Twitter, maar men werkt aan een goede wizard waarmee docenten zelf apps kunnen toevoegen, zonder dat de database vervuild raakt.

Reageer op artikel:
Educatieve apps en lesideeën op Eduapp.nl
Sluiten