Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 januari 2013

Dit willen we in iOS 7: Snelkoppelingen in het toegangsscherm

Innovatie, dat is toch waar iedereen op hoopt bij de introductie van elke nieuwe iPhone. Toch is die na het eerste model in 2007 maar in beperkte mate te vinden in elke nieuwe generatie van het toestel. Misschien is iOS zelfs wel een belangrijker middel om innovatie door te voeren. Ongetwijfeld zullen we dit jaar te zien krijgen wat Apple van plan is met de volgende generatie van het mobiele besturingssysteem, iOS 7. Eén ding hopen we er in ieder geval in terug te vinden; onderstaand concept voor snelkoppelingen, direct beschikbaar vanaf het toegangsscherm.

http://www.youtube.com/watch?v=2BAFlLzkH3M&feature=player_embedded

Het idee komt van Jean-Marc Denis. Hij verzon een manier om snel en eenvoudig een aantal veelgebruikte instellingen aan te passen in iOS. In zijn concept-video is te zien hoe WiFi, Bluetooth, Flight mode en de Hotspotfunctie direct aan- of uitgezet zouden kunnen worden, zonder diep in de Instellingenmenu’s van iOS te hoeven duiken. Een dergelijke functie is al jaren beschikbaar in voor Android-gebruikers in een notificatiemenu en een grote wens voor veel iOS-gebruikers.

Zelf zouden we er graag nog een optie aan toe willen voegen om zelf snelkoppelingen aan te maken zodat bijvoorbeeld ook de schermhelderheid of de Niet Storen-functie vanaf het toegangsscherm bediend kunnen worden.

Zijn er nog andere snelkoppelingen die jij graag op je toegangsscherm zou willen zien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit willen we in iOS 7: Snelkoppelingen in het toegangsscherm
Sluiten