Anth
Anth Nieuws 1 januari 2013

Dieven slaan toe in Parijse Apple Store

Terwijl de rest van Parijs zich opmaakte voor oudjaarsavond, werd de Apple Store nabij Opéra overvallen door vier gewapende dieven. De criminelen waren gemaskerd en gebruikten pistolen tijdens de overval. Aangezien de roof drie uur na sluitingstijd plaatsvond, raakte slechts een beveiliger van het pand aan de Parijse Rue Halévy licht gewond.

Tijdens de roof werden vooral producten van Apple buitgemaakt, er is weinig geld gestolen. De waarde van de gestolen Appleproducten ligt volgens onbevestigde berichten boven de 1 miljoen euro. Vooral draagbare gadgets als iPhones en iPads waren populair bij de criminelen.

De dieven gingen ervandoor in een busje, van hen ontbreekt nog ieder spoor. De overval is uitgevoerd op een slim moment, wegens de nieuwjaarsviering was veel van de Parijse politie gemobiliseerd rond de beroemde Champs-Élysées.

Het is de eerste keer dat er in Frankrijk een Apple Store overvallen wordt. De Apple Store Opéra is een drukbezochte winkel in het centrum van de Franse hoofdstad. De politie heeft laten weten momenteel beveiligingsbeelden na te lopen om de dieven zo snel mogelijk op te sporen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dieven slaan toe in Parijse Apple Store
Sluiten