De nieuwe iPad, up close and personal?

Door: Koen van Tongeren - 10 reacties

9to5Mac heeft foto’s gepubliceerd van behuizing die verdacht veel op een iPad mini lijkt… maar dan groter. Op de foto is de iPad-behuizing te zien naast een iPad mini. Beide hebben dezelfde vorm en zwarte kleur van de huidige iPad mini. De foto’s zijn verkregen van een Chinese accessoire-maker die beweert dat het om prototype-onderdelen gaat voor de volgende generatie iPad.

Buiten de nieuwe op-de-iPad mini-gestoelde vorm valt er weinig opvallends te ontdekken op de foto’s. Het enige wat opvalt is dat de behuizing van de reguliere iPad nauwelijks tot niet dikker lijkt dan die van de iPad mini terwijl de huidige iPad nog 2,2 millimeter dikker dan de mini is.

 

ipad1ipad2

Er gaan al langer geruchten rond over de volgende generatie iPad. Volgens bronnen zou deze pas gepland staan voor oktober van dit jaar. Tegelijkertijd gaan er geruchten dat Apple binnenkort een iPad met 128 GB aan opslag uit te brengen. Daarbij is echter niet duidelijk of het om een nieuwe versie van de huidige iPad 4 gaat of om een nieuwe generatie.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Voor de liefhebber van rumor mock-ups:

  iPad huidig model —– iPad combinatie met Mini omlijsting—— iPad Mini

 • Profielfoto
  Carelpeer

  Dat zou ik eerlijk gezegd wel mooi vinden. Ik vind het uiterlijk van de iPad mini oogstrelend

 • Profielfoto
  Brambo1978

  Ik merk dat ik er steeds minder warm van krijg, al die minimale verschillen steeds. Snap dat het moeilijk is om vernieuwend bezig te blijven, maar toch.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Het enige dat me verbaast aan de foto’s is de locatie van de microfoon. Die zit op de foto aan de achterkant, wat zou betekenen dat die afgedekt wordt als je hem neerlegt…

 • Profielfoto
  ikheetwilliam

  Vond de iPad mini ondertussen beetje handzamer formaat, maar als de iPad 5 zo wordt .. dan weet ik het wel ! Nice:cool:

 • Profielfoto
  lekiam97

  @mvmaastricht

  Wat dacht je van dual microphones?

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  @lekiam97 dat haalt niet weg dat er dus 1 van de twee microfoons gedempt wordt wat niet logisch is

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik merk dat ik er steeds minder warm van krijg, al die minimale verschillen steeds.

  Ik ken het gevoel.
  Persoonlijk vind ik het helemaal niet erg dat het maar kleine updates zijn.

  Wat ik wel erg vind is dat mensen elke keer een warm gevoel krijgen, puur om het ‘hebben, hebben, hebben’ idee. Zodat ze op verjaardagen kunnen zeggen dat ze de nieuwste hebben;). Daar draait Apple hun verkoop inmiddels op:)…

 • Profielfoto
  poing

  Jij hebt het door Maverick;)

 • Profielfoto
  Hessel89

  Ik merk dat ik er steeds minder warm van krijg, al die minimale verschillen steeds.

  Ik ken het gevoel.
  Persoonlijk vind ik het helemaal niet erg dat het maar kleine updates zijn.

  Wat ik wel erg vind is dat mensen elke keer een warm gevoel krijgen, puur om het \’hebben, hebben, hebben\’ idee. Zodat ze op verjaardagen kunnen zeggen dat ze de nieuwste hebben;). Daar draait Apple hun verkoop inmiddels op:)…

  krijg het er gelukkig ook niet meer warm van. koop gewoon wat je nodig hebt en klaar. zou ook graag een nieuwe retina MBP hebben maar voor de taken waarvoor ik mijn MBP gebruik kan ik kan ”oude” 17 inch (2010) nog zeker 2 jaar blijven gebruiken. een iPhone kan je in principe ook 2 jaar mee doen.

  alleen maar zonde van je geld om steeds maar het nieuwste te kopen.