Anth
Anth Nieuws 9 januari 2013

De iPhone is vandaag 6 jaar geworden

De iPhone viert vandaag z’n zesde verjaardag. Precies 6 jaar geleden werd de originele iPhone door Steve Jobs tijdens de Macworld expo in San Francisco gepresenteerd. Het toestel, dat een ware revolutie voor de mobiele telefonie bleek, ging op 29 juni 2007 in de verkoop in de Verenigde Staten.

Hoewel de iPhone in zes jaar uiteraard veel veranderingen heeft ondergaan, zijn de toestellen van Apple door eigenschappen als de homeknop en de vorm altijd verrassend herkenbaar gebleven. In september van 2012 werd de iPhone 5 geïntroduceerd, de zesde generatie van de iPhone. Met een succesvol kwartaal achter de rug wordt geschat dat Apple in zes jaar in totaal meer dan 300 miljoen iPhones heeft verkocht.

Overigens is de iPhone niet de enige jarige job in de familie van Apple. iTunes werd namelijk precies 12 jaar geleden geïntroduceerd, op 9 januari 2001.

Lees hier de liveblog die One More Thing tijdens de presentatie bijhield. Je kunt de introductie van de originele iPhone door Jobs hieronder nogmaals in z’n geheel bekijken. Wat zal de komende 6 jaar brengen voor de iPhone?

Reageer op artikel:
De iPhone is vandaag 6 jaar geworden
Sluiten