Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

Casual Friday: Licht, geluid, iPhone, actie!

Johan Dijkstra is in zijn dagelijks leven cameraman in Hilversum. Maar ook buiten werktijd kan hij het filmen niet laten. Hij verruilt dan alleen wel zijn peperdure camera’s voor iets anders: z’n iPhone. Twee jaar terug maakte hij al Little Drama, een kort proof-of-concept-filmpje met zijn iPhone 4. Nu is hij terug met de sequel met nog meer suspense, meer innovatieve camera-standpunten en… een nieuwe iPhone 5. Dat resulteert in meer dan een ‘Little’ More Drama.

Alle shots voor A Little More Drama filmde Johan met zijn nieuwe iPhone 5. Daarbij gebruikte hij dollies en statieven voor de verschillende camerastandpunten en maakte hij gebruik van kunstlicht. Om tot een professioneel ogend eindresultaat te komen monteerde Johan z’n film in Final Cut Pro en werd de kleurbewerking uitgevoerd met DaVinci Resolve.

Op zijn website heeft Johan dit hobby-project uitvoerig gedocumenteerd. Zijn conclusie: een telefooncamera zal nooit vergeleken kunnen worden met professionele video-apparatuur, maar gecombineerd met een goede dosis creativiteit kom je een heel eind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Casual Friday: Licht, geluid, iPhone, actie!
Sluiten