Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 15 januari 2013

‘Budget-iPhone van doorschijnend plastic’

Apple werkt aan een kleinere, goedkope iPhone om de opmars van soortgelijke Android-toestellen het hoofd te kunnen bieden. Dit berichtte Bloomberg al in 2011. De geruchten staken steeds vaker de kop op en dit keer doet Digitimes ook een duit in het zakje.

Volgens de Taiwanese technologie-website werkt Apple aan een design van een goedkopere iPhone met een plastic omhulsel en wellicht doorschijnend zal zijn. Dit design is al eens eerder in de lijn van Apple voorgekomen. Herinneren we ons de PowerMac G4 (de ‘Cube’) en de iMac G3 nog? Deze computers hadden ook een min of meer doorzichtig design. Aan de binnenkant zou de nieuwe budget-iPhone wel gebruik maken van metalen onderdelen, die in de VS geproduceerd zullen worden.

Het is niet ‘des Apple’s’  om te kiezen voor een goedkoop design voor de iPhone. Dit zou tegen de ontwerpbeginselen van het bedrijf ingaan, die zich focussen op hoogstaand design voor een eveneens hoge prijs. Phil Schiller beaamde dit recentelijk. Hoewel, met de introductie van de iPad mini heeft Apple ook laten zien dat het niet schroomt om een goedkoper product uit te brengen, om zo direct de concurrentie aan te gaan met een nieuw marktsegment. Halverwege 2013 moet de budget-iPhone verschijnen, als de geruchten waar blijken te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Budget-iPhone van doorschijnend plastic’
Sluiten