Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

Bluetooth toetsenbord-ondersteuning in Apple TV firmware-update

Naast iOS 6.1 voor de iPad, iPhone en iPod touch heeft Apple ook aan Apple TV-bezitters gedacht. Er is een 5.2 firmware-update beschikbaar gesteld voor de tweede en derde generatie Apple TV. Daarin zitten een aantal nieuwe functies, waarvan ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden de meest opvallende is.

Vanaf nu is het mogelijk om een draadloos Apple-toetsenbord of een Bluetooth-toetsenbord van een andere fabrikant te verbinden met de Apple TV. Vervolgens kan alle functionaliteit van de afstandsbediening overgenomen worden met de pijltjestoetsen, return en escape. Daarnaast gaat het invoeren van zoektermen of WiFi-wachtwoorden nu een stuk sneller.

Naast Bluetooth-ondersteuning heeft Apple ook UpNext toegevoegd aan de update. Deze functionaliteit werd onlangs geïntroduceerd in iTunes 11 en stelt je in staat om dynamische afspeellijsten te maken, terwijl je muziek afspeelt. Tot slot is het nu mogelijk om iTunes in de cloud te gebruiken. Daarmee kan alle in iTunes-gekochte content gestreamd worden naar de Apple TV zonder dat het gedownload hoeft te zijn op je Mac.

De ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden in de 5.2-Apple TV-update komt niet uit de lucht vallen. Eerder ontdekte ontwikkelaars al de functionaliteit in een beta-versie van de update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Bluetooth toetsenbord-ondersteuning in Apple TV firmware-update
Sluiten