Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 januari 2013

Baker & McKenzie Nederland over op iPad

Vanochtend ging de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam een uurtje eerder open, niet voor het publiek maar voor honderden juristen van Baker & McKenzie. Alle 350 medewerkers van de Nederlandse vestiging van het juridisch kantoor (dat vroeger overigens in het zelfde Hirschgebouw gevestigd was) kregen er een iPad uitgereikt als eerste stap richting ‘het nieuwe werken’.

In een persbericht maakte Baker & McKenzie bekend dat de iPads onderdeel zijn van een grootschalige verandering binnen het bedrijf. Door het gebruik van tablets hoopt men sneller, productiever en beter te kunnen werken. Om dit te bereiken zijn ook alle telefoons uit het kantoor gehaald en vervangen voor een ‘geavanceerd internet-communicatiesysteem’.

Het initiatief van Baker & McKenzie is niet het eerste Nederlandse voorbeeld van een grootschalige iPad-inzet in organisaties. Ook binnen de overheid blijkt de tablet in trek. Zo noemde CEO Tim Cook gisteren tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers nog het voorbeeld van de Nederlandse Belastingdienst die 5000 iPads in bestelling heeft staan.

Reageer op artikel:
Baker & McKenzie Nederland over op iPad
Sluiten