Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

Thunderbolt-kabels nu korter en goedkoper

Apple heeft onaangekondigd de twee-meter lange Thunderboltkabel tien dollar goedkoper gemaakt in de Amerikaanse Online Apple Store. De prijs is van 49 naar 39 dollar gegaan. Daarnaast is er een nieuwe, kortere variant bijgekomen. Voor 29 dollar kun je nu een Thunderboltkabel van een halve meter kopen.

De prijsverlaging van de huidige kabel en de nieuwe korte kabel zijn beiden op dit moment nog niet te vinden in de Nederlandse en Belgische online Stores, maar daar zal waarschijnlijk snel verandering in komen.

Ben je echter juist op zoek naar een langere kabel dan kwam er deze week goed nieuws voor je uit Las Vegas. Op de CES aldaar liet Corning (bekend van het oersterke Gorilla Glass) nieuwe generaties Thunderbolt-kabels zien. Waar de huidige kabels nog een koperen kern hebben gaat het hier om optische kabels.

Optische kabels zijn dunner én sterker dan de huidige generatie Thunderbolt-kabels. Ze zorgen volgens de fabrikant niet voor snellere datadoorvoer maar ze kunnen wel veel langer gemaakt worden dan koperen kabels. Corning zegt zelf 100 meter te kunnen overbruggen tussen een Thunderbolt-accessoire en een Mac.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thunderbolt-kabels nu korter en goedkoper
Sluiten