Apple TV 3 krijgt een klein ‘bumpje’

Door: Jan David Hanrath - 12 reacties

Gisteren leek het heel even alsof er groot nieuws op til zou zijn rond de Apple TV. Een nieuw gepubliceerde FCC-goedkeuring wekte de schijn dat er een apparaat aan zou komen dat een paar millimeter kleiner zou worden dan de huidige editie. Vandaag tempert Apple de verwachtingen met een – voor Apple ongebruikelijke – verklaring.

De Apple TV 3,2 wordt een stille update. Geen aankondiging, geen ‘nieuw’ badge in de Online Apple Store. Wel verandert Apple de processor en de Wi-Fi chip in de Apple TV, voor onderdelen die we al kennen uit andere Apple-apparaten.

De A5 processor wordt ingeruild voor een A5X processor (zit ook in de 3de generatie iPad) en de chip voor draadloze communicatie gaat van een Broadcom BCM4330 naar een Broadcom BCM4334 (kennen we uit de iPhone 5). Verder verandert er niets aan de aansluitingen of aan de software. Echter omdat er iets wijzigt in de wijze van draadloze communicatie, moest FCC opnieuw toestemming verlenen.

The Next Web vroeg het na bij Apple en kreeg (zowaar) een inhoudelijk antwoord:

We doen soms aanpassingen in componenten die een nieuw modelnummer vereisen in verband met wettelijke goedkeuring. De aanpassing die we hebben gedaan verandert echter niets aan de functionaliteit en Apple TV gebruikers zullen dezelfde fantastische gebruikerservaring behouden”

Het is niet bekend wanneer deze onzichtbare update in de winkels ligt.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Robin-m

  De openheid over de semi-nieuwe Apple TV en gisteren de stille aankondiging over de iPad 128 GB, is dit Apple’s reactie om het aandeel hopelijk op te krikken? Dat is trouwens wel gelukt:)

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  @Robin-m Maar toch niet echt de innovatie die het aandeel echt heel veel zal opkrikken denk;)

 • Profielfoto
  Buzz

  Waarom moet alles wat Apple nu doet ineens met de stand van de aandelen te maken hebben? Volgens mij hebben ze zich de afgelopen tien jaar nog nooit daar direct door laten leiden. Het zou een beetje dom zijn om dat nu ineens wel te doen, niet?

 • Profielfoto
  essiw

  Ik wordt een beetje zat van dat aandelen en innovatie gezeur van de laatste tijd eigenlijk… Zo lang ze maar door gaan met mooie goede apparaten maken…

 • Profielfoto
  VinceVaughn

  De remote iphone app is ook geupdate

 • Profielfoto
  svan

  essiw 9 uur geleden
  Ik wordt een beetje zat van dat aandelen en innovatie gezeur van de laatste tijd eigenlijk… Zo lang ze maar door gaan met mooie goede apparaten maken…

  hear hear!

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Even Off-Topic: iemand al een idee wanneer ons forum terug op de beginpagina komt?

 • Profielfoto
  Perspective

  Tsja ben aandelen zijn ook een vorm van kapitaal op halen (niet dat apple dit op het moment nodig heeft), maar het is dus net onbelangrijk. En als de aandelen te ver zakken heeft Tim Cook natuurlijk niet zon mooie salaris.

 • Profielfoto
  DestroyOhBoy

  Ze zullen wel moeten hè met het goede Raspberry Pi alternatief in hun nek.

 • Profielfoto
  nervus

  @DestroyOhBoy : Nou dat is ook wat overdreven. XBMC op de Pi is best leuk en het beeld is fraai, maar het geluid matig en de reactiesnelheid houdt ook niet over. (heb zelf 2 Pi’s om mee te spelen, ze zijn immers “dirt-cheap”).

 • Profielfoto
  Sjurkie

  XBMC op de Pi is misschien wat traag, maar met Airplay ingeschakeld en de avahi-daemen geïnstalleerd is het een prima alternatief voor de Apple TV.
  Ja, het starten van een filmpje kost 10 seconden langer maar buiten dat speelt het gewoon goed af.

 • Profielfoto
  djneo

  @DestroyOhBoy XBMC op de ouya is een grotere concurrent van de apple tv dan de Rpi, (heb er ook enkele)

  Nog onlangs ene apple tv gekocht