Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 30 januari 2013

Apple TV 3 krijgt een klein ‘bumpje’

Gisteren leek het heel even alsof er groot nieuws op til zou zijn rond de Apple TV. Een nieuw gepubliceerde FCC-goedkeuring wekte de schijn dat er een apparaat aan zou komen dat een paar millimeter kleiner zou worden dan de huidige editie. Vandaag tempert Apple de verwachtingen met een – voor Apple ongebruikelijke – verklaring.

De Apple TV 3,2 wordt een stille update. Geen aankondiging, geen ‘nieuw’ badge in de Online Apple Store. Wel verandert Apple de processor en de Wi-Fi chip in de Apple TV, voor onderdelen die we al kennen uit andere Apple-apparaten.

De A5 processor wordt ingeruild voor een A5X processor (zit ook in de 3de generatie iPad) en de chip voor draadloze communicatie gaat van een Broadcom BCM4330 naar een Broadcom BCM4334 (kennen we uit de iPhone 5). Verder verandert er niets aan de aansluitingen of aan de software. Echter omdat er iets wijzigt in de wijze van draadloze communicatie, moest FCC opnieuw toestemming verlenen.

The Next Web vroeg het na bij Apple en kreeg (zowaar) een inhoudelijk antwoord:

We doen soms aanpassingen in componenten die een nieuw modelnummer vereisen in verband met wettelijke goedkeuring. De aanpassing die we hebben gedaan verandert echter niets aan de functionaliteit en Apple TV gebruikers zullen dezelfde fantastische gebruikerservaring behouden”

Het is niet bekend wanneer deze onzichtbare update in de winkels ligt.

Reageer op artikel:
Apple TV 3 krijgt een klein ‘bumpje’
Sluiten