Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 31 januari 2013

Apple stopt met huidige Mac Pro in Europa

MacRumors meldt dat dat de Mac Pro vanaf 1 maart 2013 niet meer zal verkocht zal worden in Europa. Bronnen met toegang tot Apple’s online Sales-platform bevestigen dit tegenover OMT.  De huidige Mac Pro zou niet voldoen aan nieuwe  Europese regels die op 1 maart van kracht worden. Wat de regels precies inhouden is nog niet duidelijk, maar het vermoeden bestaat dat de electrische bedrading van de Mac Pro ermee te maken heeft.

Resellers mogen tot 18 februari nog Mac Pro’s bestellen voor hun klanten. Daarna worden ze niet meer uitgeleverd. Mac Pro’s die nog in voorraad zijn mogen gewoon verkocht blijven worden na 1 maart.De Mac Pro is de enige Mac die vorig jaar niet noemenswaardig geüpdatet is. Na een kleine snelheidsbump halverwege vorig jaar reageerden Mac-gebruikers teleurgesteld. In antwoord op hierop meldde CEO Tim Cook dat er groot nieuws te wachten staat voor de Mac Pro in 2013. Vermoedelijk vindt Apple het niet nodig om voor die tijd het huidige model aan te passen op de nieuwe Europese regels.

As of March 1, 2013, Apple will no longer sell Mac Pro in EU, EU candidate and EFTA countries because these systems are not compliant with Amendment 1 of regulation IEC 60950-1, Second Edition which becomes effective on this date. Apple resellers can continue to sell any remaining inventory of Mac Pro after March 1.

Apple will take final orders for Mac Pro from resellers up until February 18th for shipment before March 1, 2013.

Countries outside of the EU are not impacted and Mac Pro will continue to be available in those areas.

Reageer op artikel:
Apple stopt met huidige Mac Pro in Europa
Sluiten