Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 14 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple snijdt in orders iPhone 5

Apple heeft de bestelling voor een aantal componenten van de iPhone 5 teruggeschroefd als gevolg van een teruglopende vraag, zo meldt de Wall Street Journal. Het gebeurt niet vaak dat Apple de vraag voor een product amper vier maanden na introductie terug ziet lopen.

Zo zijn de bestellingen voor schermen van de iPhone 5 die besteld waren voor het januari tot maart kwartaal, met de helft verminderd. Daarnaast zijn ook bestellingen afgenomen voor andere onderdelen van de telefoon. Er gaan geruchten dat Apple de nieuwe iPhone (iPhone 5S?) in het midden van dit jaar wil lanceren om zo de tijd tussen productupdates kort te houden. De opmars van verschillende telefoons van concurrenten, met de Galaxy SIII van Samsung voorop, kan de voornaamste reden zijn voor Apple om de tijd tussen iPhone-revisies te verkorten.

Het zal interessant worden om te kijken wat voor effect de teruglopende vraag naar de iPhone 5 voor gevolgen heeft voor Apple en hoe de (aandelen)markt hierop gaat reageren. Hoe de telefoon in het laatste kwartaal van afgelopen jaar heeft gepresteerd komen we te weten op 23 januari, wanneer de cijfers van dat kwartaal gepresenteerd zullen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple snijdt in orders iPhone 5
Sluiten