Apple snijdt in orders iPhone 5

62 reacties

Apple heeft de bestelling voor een aantal componenten van de iPhone 5 teruggeschroefd als gevolg van een teruglopende vraag, zo meldt de Wall Street Journal. Het gebeurt niet vaak dat Apple de vraag voor een product amper vier maanden na introductie terug ziet lopen.

Zo zijn de bestellingen voor schermen van de iPhone 5 die besteld waren voor het januari tot maart kwartaal, met de helft verminderd. Daarnaast zijn ook bestellingen afgenomen voor andere onderdelen van de telefoon. Er gaan geruchten dat Apple de nieuwe iPhone (iPhone 5S?) in het midden van dit jaar wil lanceren om zo de tijd tussen productupdates kort te houden. De opmars van verschillende telefoons van concurrenten, met de Galaxy SIII van Samsung voorop, kan de voornaamste reden zijn voor Apple om de tijd tussen iPhone-revisies te verkorten.

Het zal interessant worden om te kijken wat voor effect de teruglopende vraag naar de iPhone 5 voor gevolgen heeft voor Apple en hoe de (aandelen)markt hierop gaat reageren. Hoe de telefoon in het laatste kwartaal van afgelopen jaar heeft gepresteerd komen we te weten op 23 januari, wanneer de cijfers van dat kwartaal gepresenteerd zullen worden.

Reacties

62 reacties
 • Profielfoto
  iThomasje

  Mss moeten ze es iets aan de prijs gaan doen…

 • Profielfoto
  PBP

  Het moest een keer gebeuren. Wat ik nog steeds jammer vind is dat ze steeds meer bij de prijs op doen. ‘Vroeger’ kocht je een iPhone voor 580-599. 600euro voor een telefoon vind ik nog steeds veel geld. Inmiddels is dat ruim 680euro en houd ik voorlopig (qua telefoon) bij Android.

 • Profielfoto
  crazywarning

  De kwartaalcijfers volgen op 23 januari. Niet februari.

 • Profielfoto
  defolio

  Sinds Cook ceo is geworden, heb ik het idee dat ze Samsung op innovatief vlak niet kunnen bij houden. Er zijn overal lekken, dat Apple z’n exclusiviteit aan het verliezen is… en dat gepaard met een hoge prijs die de consument betaald.

  Ik kon me herinneren dat ik echt blij was met m’n iPhone 3G, toen die net in NL uit was. Een telefoon, waar Samsung nog een puntje aan kon zuigen. Nu…inmiddels een paar generaties verder… en kijk wat we nu in onze handen hebben. Met de iPhone 5 zie ik nauwelijks verschil tov de 3G. Dat ik dit keer maar de 5 in de winkel laat liggen, met de hoop dat de 5s WEL the differents maakt.

 • Profielfoto
  Maarten Otto

  Ik heb nog een iPhone 4… en ik heb niet echt het idee dat ik iets te kort kom in vergelijking met de iPhone 5.

  Dus als Apple weer aan mij wil verdienen dan zullen ze met iets op de proppen moeten komen dat ik niet kan missen.

  – 20 Megapixel camera, bestanden opslaan in RAW en zelf sluitertijden en diafragma instellen… Kijk, dan ga ik er weer over denken om geld uit te geven.

 • Profielfoto
  ro_me

  Tja, dat krijg je als je als 2,5 jaar het zelfde model telefoon op de markt brengt. Maar goed, er is nog vraag voldoende, alleen minder als verwacht.
  Maar Apple mag nu wel eens gaan innoveren.

 • Profielfoto
  wouwout

  De prijs moet omlaag. Een 32 GB iPone moet zo’n 500 a 550 eur incl BTW worden. Apple prijst zichzelf de markt uit.
  .
  In Amerika is dit misschien geen probleem, want daar kosten top telefoons met een contract allemaal rond de $200 (en is een Galaxy S3 dus even duur als een iPhone 5), maar in de rest van de wereld is het prijsverschil voor consumenten te groot en echt te merken. Daar verliezen ze marktaandeel.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Mensen willen vernieuwing, simpel zat. Innovate or die.

 • Profielfoto
  PBP

  Sinds Cook ceo is geworden, heb ik het idee dat ze Samsung op innovatief vlak niet kunnen bij houden. Er zijn overal lekken, dat Apple z\’n exclusiviteit aan het verliezen is… en dat gepaard met een hoge prijs die de consument betaald.

  Ik kon me herinneren dat ik echt blij was met m\’n iPhone 3G, toen die net in NL uit was. Een telefoon, waar Samsung nog een puntje aan kon zuigen. Nu…inmiddels een paar generaties verder… en kijk wat we nu in onze handen hebben. Met de iPhone 5 zie ik nauwelijks verschil tov de 3G. Dat ik dit keer maar de 5 in de winkel laat liggen, met de hoop dat de 5s WEL the differents maakt.

  In de tijd van Steve kwam er ook gewoon een 3GS, ook niet innovatief maar een verbetering van het vorige model. Antennagate? Als antennagate in tijd van Cook was gebeurd had men moord en brand geschreeuwd dat Apple doomed is en ‘ met Steve was dit niet gebeurd’. Compleet de markt op zn kop zetten kan niet elk jaar. Samsung doet het ook niet, geen enkele fabrikant komt met iets schokkends. Wat is er zo innovatief aan de S3? Het zijn gewoon verbeterde modellen net als bij Apple. Een 5s gaat daar echt niks aan veranderen, dat word wederom een specbump. Hopelijk gaat iOS op de schop met nu Ive aan het roer staat. De vraag is of dit bij iOS7 al te zien zal zijn.

 • Profielfoto
  gipsman

  Het struikelblok is voor mij de prijs van de 5 , wellicht zoals bij vele anderen.
  Maar ook Samsung, HTC e.a. zullen terugvallen want een dure Samsung
  ga je ook niet na een jaartje vervangen. Smartphones zijn algemeen een
  pak duurder dan dumbphones. Wie nu overstapt van een €100-nokia naar
  een €400-lumia vindt de aankoop peperduur en zal die telefoon langer bijhouden dan de gewone nokia. De markt is gesatureerd en Apple krijgt als eerste klappen, mede door de financiële crisis en de scherpe concurrentie.
  Laten we hopen dat Google niet de nieuwe Microsoft is/wordt en dat Apple straks niet met dat 1 of 2 % marktaandeel achterblijft…

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  @Dr. Maddox: Samsung is niet vernieuwend, maar loopt toch als een speer, dus je stelling klopt niet per definitie. Dit Koreaanse merk is sterk in prijs, diversiteit en marketing-agressie.
  ‘Innovate or die’ geldt wel voor Apple, aangezien zij niet concurreren op de manier waarop o.a. Samsung het doet.

 • Profielfoto
  polansky

  Heel goed dat Apple de gevolgen merkt van de concurrentie.
  Apple is te arrogant iOS is te gesloten en de iPhone is eigenlijk gewoon te duur.
  .
  Dezelfde prijs hanteren in Euro’s als in Dollars is een laatste ding dat blijft irriteren bij veel consumenten.
  .
  Mooi dus dat Apple wat moet inlveren, misschien worden ze weer eens wakker en gaan ze weer wat innoveren dan blijven teren op (voormalig) succes.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Ook hier zal de iphone 4 nog een poosje blijven.
  Daarna word het waarschijnlijk de Lumia 920

  Tenzij Apple inziet dat de prijzen veel te hoog zijn.

 • Profielfoto
  Edwin

  Door de acties met abonnement aanbiedingen lijkt de iPhone 4 op dit moment populairder dan de iPhone 5 aan het worden onder de (voormalige BlackBerry) jeugd.

 • Profielfoto
  ocramarco

  @Dr. Maddox: Samsung is niet vernieuwend, maar loopt toch als een speer, dus je stelling klopt niet per definitie. Dit Koreaanse merk is sterk in prijs, diversiteit en marketing-agressie.
  \’Innovate or die\’ geldt wel voor Apple, aangezien zij niet concurreren op de manier waarop o.a. Samsung het doet.

  En dat echte innoveren hebben we al een tijdje niet meer gezien van Apple. En dat ligt niet aan Cook of Jobs alleen dat de technische rek weer even op is in de technische ontwikkeling van apparatuur. Apple moet in de komende jaren weer goed uitkijken!

 • Profielfoto
  ArMac

  Ik heb nog een iPhone 4… en ik heb niet echt het idee dat ik iets te kort kom in vergelijking met de iPhone 5.

  Dus als Apple weer aan mij wil verdienen dan zullen ze met iets op de proppen moeten komen dat ik niet kan missen.

  – 20 Megapixel camera, bestanden opslaan in RAW en zelf sluitertijden en diafragma instellen… Kijk, dan ga ik er weer over denken om geld uit te geven.

  Koop dan gewoon een camera

 • Profielfoto
  INCTRL

  Wat is nu het grote verschil tussen een iphone 4 en een iphone 5? Het antwoord op deze vraag zegt genoeg. Bespaar me die crap over meer megapixels.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @Dr. Maddox: Samsung is niet vernieuwend, maar loopt toch als een speer, dus je stelling klopt niet per definitie.

  Het is allemaal subjectief. Samsung (met Android) innoveert op het moment meer dan Apple. iOS is inmiddels achterhaald en schreeuwt om vernieuwing als je het mij vraagt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind deze berichten toch wel schokkend…! Geen goed teken. Met de prijs van de iPhone heeft het niet te maken. Als je voor een plastic Samsung rond de €600 betaalt, waarom dan niet 8 tientjes meer voor een solide iPhone 5.
  Ook de topmodellen van Nokia, HTC en Sony Xperia liggen op of boven €600.
  Dan ligt het dus ergens anders aan. Inderdaad te weinig verschil met iPhone 4S volgens mij. En wie denkt dat de Samsung Galaxy SIII geen functies heeft die de iPhone niet heeft, dan moet je zo’n ding eens beter gaan bekijken. Een vriend van me heeft er een. Is overgestapt van iPhone. En het bevalt hem prima. Zelf zou ik nooit over willen stappen, maar het is wel duidelijk dat Apple het verliest op gebrek aan echte innovatie. Innovatie is niet alleen maar dunner en lichter. Dat is onzin. Daar zitten mensen niet echt op te wachten. Wél op échte vernieuwingen en hogere resolutie camera. De Sony Xperia Z heeft intussen al 12Mp cam erop zitten. WERK aan de winkel voor Apple! Een volledig nieuw en flitsender iOS maken en eindelijk een keer reclame gaan maken voor z’n producten in Europa. Is toch te gek dat ze hier niets doen, terwijl Samsung met slimme giga-campagnes en TV sponsoring de markt voor de neus van Apple wegkaapt!

 • Profielfoto
  polansky

  @MacAanZee

  Apple denkt dat de wereld alleen bestaat uit Amerika.
  De rest wordt gezien als 2e of 3e wereldland. Terwijl de Amerikaanse schuldenlast velen malen groter is dan de Europese en de Dollar mogelijk nog meer op springen staat dan de Euro….
  .
  Het is die arrogantie die Apple langzaam de nek omdraait.

 • Profielfoto
  mrchablis

  Google wordt idd. het nieuwe Microsoft en Apple gaat wellicht nog zware klappen krijgen.

 • Profielfoto
  INCTRL

  iPhone 6:

  niet doorvertellen svp!;-)

 • Profielfoto
  johannesbouwmeester

  De slechte geluidskwaliteit kan ook een oorzaak zijn van de teruglopende vraag: http://www.iphone5callquality.com

 • Profielfoto
  Needler

  Ach, het is een natuurlijk verloop. Bedrijven zijn net als koningen. Ze heersen een tijdje en dan gaan ze dood. En de volgende heerser staat op.

  Ik zie het niet goed komen met Apple. Het bedrijf is niet meer zo geliefd als in 1997~2010. De underdog status is verandert in een big brother status.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Bedrijven die “dood” gaan passen niet in de categorie van bedrijven als Google, Microsoft en/of Apple die bedrijven gaan never nooit dood.

  Over negen dagen publiceert Apple zijn kwartaalcijfers, dit is koersmanipulatie. En, als je je een beetje in Apple verdiept dan zou je weten dat een halvering van de bestelling betekent dat die andere helft nog steeds meer is dan wat er eerder verkocht is.

  Apple maakt nooit bekend wat ze aan het doen zijn en wat ze bestellen, dus dit is allemaal speculatie.

 • Profielfoto
  MacQ

  Bij de buren lees ik in de reacties de vraag of het wellicht komt doordat Apple in een volgende update andere schermen gaat gebruiken…. Plaatst hetzelfde bericht gelijk in een heel andere context!

 • Profielfoto
  maconly

  Zo het keerpunt is daar .

  Zo veel mogelijk voor zo weinig mogelijk.

  Nu gewoon weer alle troeven op tafel en met een Phone komen die wel weer voorop loopt.

  En ga eens marktconforme prijzen berekenen voor het geheugen.

  Ik heb een 4s en heb nog niet een keer nagedacht over de 5 terwijl ik normaal in de startblokken stond.

 • Profielfoto
  maconly

  Heel goed dat Apple de gevolgen merkt van de concurrentie.
  Apple is te arrogant iOS is te gesloten en de iPhone is eigenlijk gewoon te duur.
  .
  Dezelfde prijs hanteren in Euro\’s als in Dollars is een laatste ding dat blijft irriteren bij veel consumenten.
  .
  Mooi dus dat Apple wat moet inlveren, misschien worden ze weer eens wakker en gaan ze weer wat innoveren dan blijven teren op (voormalig) succes.

  Dollar Euro dat verschil zit hem in 6% btw in de VS en de belachelijke 21% hier.

  IOS hoeft voor mij niet open , ik kan alles wat ik wil op m’n iphone.

  Apple heeft zat op de plank liggen wat betreft innovatie maar Apple voedt zijn klanten niet meer dan de markt nodig heeft.

  Ja het zijn arrogante figuren bij Apple.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Intussen is Apple 16 punten gedaald op de beurs in New York.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het enige echt innovatieve aan de iPhone 5 is eigenlijk het oortelefoontje.
  Ik heb zelf niet gehoord of het wel beter klinkt, maar het is een nieuw concept. Voor wat het waard is. Gerommel in de marge dus eigenlijk.

 • Profielfoto
  Needler

  De nieuwe oordopjes zijn echt heel goed. Maar goed, ik vond de vorige ook al heel goed:)

 • Profielfoto
  polansky

  Het zijn de eerste oordopjes die mij niet irriteren (pijn doen) na een paar uur gebruik. Maar ik heb liever dat Apple met meer komt dan alleen goede oordopjes.

 • Profielfoto
  wensink

  ja, apple is bijna dood, nog maar een paar honderd miljard verlies maken en dan zit het er wel op….

 • Profielfoto
  mslik

  Ik heb nu een iPhone 5 maar dat is eerder omdat ik een week of twee mijn 4 heb laten vallen en het repareren duurder was dan een nieuwe met een nieuw contract. Het verschil??? Uhhhhh nou ik merk het gewoon niet. Camera is zeker de moeite waard en hij is vergeleken met de 4 echt veel sneller. Maar voor de rest??? Tja heb nu een witte. Morgen naar een inbouwstation om een nieuwe autolader in te bouwen want ik heb er een nodig met de nieuwe aansluiting. Kost weer geld en daar ligt in mijn ogen het grootste probleem. Je moet zoveel vervagen. En ik vind dat niet zo heel erg maar ik denk legio mensen wel. De prijs vind ik redelijk maar goedkoper zou helpen. Meer innoveren in de telefoon zou denk ik niet helpen. Breng voor een leuke prijs een echt Apple tv uit en zorg dat je hetzelfde kan doen als Samsung kan en je hebt een betere verkoop. Maar dat is mijn mening.

 • Profielfoto
  THX-1138

  het hart van Apple klopt niet zo krachtig meer. Het ECG vertoont hartritmestoornissen. Het wachten is op de flatline.

 • Profielfoto
  KeKo

  Bedrijven die “dood” gaan passen niet in de categorie van bedrijven als Google, Microsoft en/of Apple die bedrijven gaan never nooit dood.

  Welk personal computer-bedrijf maakte eind jaren 70 ook al weer een geweldige computer die iedereen wilde hebben en stond midden jaren 90 op de rand van de afgrond? Idd, Apple.
  Ik denk niet dat dit nu zo 1-2-3 gebeurd, ze verkopen namelijk nog meer dan genoeg. Het probleem is een beetje dat ze juist als innovatief te boek willen staan en innovatief is de iphone5 niet, als je er dan bijna 700 euro voor vraagt, lopen er toch relatief meer mensen met een ander toestel rond.
  Ik hou van apple, maar mijn Sony Xperia P vind ik grote een vooruitgang tov mijn iPhone4. Ik had liever de iPhone5 gekocht, maar die is gewoon niet 2 keer zo veel geld waard…. Nu heb ik nog geld over voor een betere mac of een nieuwe iPad;)

 • Profielfoto
  TypeWriter

  De iPhone 5 is prachtig, het iOS ‘ecosystem’ werkt als een tierelier.

  Maar het is de vraag of de gemiddelde consument die nu aan een smartphone toe is, dat zo waardeert dat ie bereid is daar extra geld voor neer te tellen.

  Ik denk dat de markt voor apparaten met deze prijzen gewoon verzadigd aan het raken is.

  Tip: doe eens iets aan de iOS interface. Die is langzamerhand een beetje bejaard.

 • Profielfoto
  Steven Paul

  Doe mij maar een iPad mini Retina waarmee je ook kunt bellen.

 • Profielfoto
  Steven Lemson

  Ik heb een iphone 5 maar vergeleken met mijn oude iphone 4s is er bijna geen verschil kwa snelheid en grootste voordeel aan de iphone 5 is dat het beeldscherm langer is

 • Profielfoto
  INCTRL

  Bedrijven die “dood” gaan passen niet in de categorie van bedrijven als Google, Microsoft en/of Apple die bedrijven gaan never nooit dood.

  Welk personal computer-bedrijf maakte eind jaren 70 ook al weer een geweldige computer die iedereen wilde hebben en stond midden jaren 90 op de rand van de afgrond? Idd, Apple.

  En is Apple dood dan? Ehh dacht het niet.

 • Profielfoto
  INCTRL

  het hart van Apple klopt niet zo krachtig meer. Het ECG vertoont hartritmestoornissen. Het wachten is op de flatline.

  En dat zeg jij adv een bericht die verteld dat het onderdeel, specifiek: schermpjes voor de iPhone 5 gehalveerd is (doel ervan? Wie zal het zeggen).

  En al zou je deze berichtgeving in het perspectief plaatsen dat de helft afname van 1 specifiek onderdeel: schermpjes 1 op 1 gelijk zou zijn voor de afname van 50% van de iPhone 5 afzet (heeft niemand bewijs voor) dan zou die andere 50% die nog overblijft, nog steeds alle verkooprecords verbreken.

  Ik hoop niet dat jij een carrière als bedrijf/beursanalist in je hoofd had.;-)

 • Profielfoto
  GeertGB

  Ik ben ingestapt bij de iPhone 3G, via 4 naar nu 5. En van iOS 2, naar nu 6. Wat eerst een ronduit revolutionaire smartphone was tegen een zeer hoge prijs, is nu tot complete stilstand gekomen innovatie tegen de hoofdprijs.

  Wat zeg ik, achteruitgang. Maps, Siri, iCloud, iWork apps, Safari et cetera. Stuk voor stuk kansloos tegen de achtergrond van USD 120+ miljard op de bank en Google die zelfs voor iOS de betere apps heeft.

  Ik vrees dat meer en meer mensen voor de helft van het geld voor een Android gaan die zeker twee keer zo goede apps en services biedt. Natuurlijk hoop ik op een grote verassing van Apple, maar anders wordt het voor mij waarschijnlijk een Android volgende keer.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Ik ben ingestapt bij de iPhone 3G, via 4 naar nu 5. En van iOS 2, naar nu 6. Wat eerst een ronduit revolutionaire smartphone was tegen een zeer hoge prijs, is nu tot complete stilstand gekomen innovatie tegen de hoofdprijs.

  Wat zeg ik, achteruitgang. Maps, Siri, iCloud, iWork apps, Safari et cetera. Stuk voor stuk kansloos tegen de achtergrond van USD 120+ miljard op de bank en Google die zelfs voor iOS de betere apps heeft.

  Ik vrees dat meer en meer mensen voor de helft van het geld voor een Android gaan die zeker twee keer zo goede apps en services biedt. Natuurlijk hoop ik op een grote verassing van Apple, maar anders wordt het voor mij waarschijnlijk een Android volgende keer.

  Wat een feitelijke en irrationele onzin zet jij hier allemaal neer.

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Ik ben ingestapt bij de iPhone 3G, via 4 naar nu 5. En van iOS 2, naar nu 6. Wat eerst een ronduit revolutionaire smartphone was tegen een zeer hoge prijs, is nu tot complete stilstand gekomen innovatie tegen de hoofdprijs.

  Wat zeg ik, achteruitgang. Maps, Siri, iCloud, iWork apps, Safari et cetera. Stuk voor stuk kansloos tegen de achtergrond van USD 120+ miljard op de bank en Google die zelfs voor iOS de betere apps heeft.

  Ik vrees dat meer en meer mensen voor de helft van het geld voor een Android gaan die zeker twee keer zo goede apps en services biedt. Natuurlijk hoop ik op een grote verassing van Apple, maar anders wordt het voor mij waarschijnlijk een Android volgende keer.

  Dan koop jij toch lekker een Android-toestelletje?

  Qua service mag Google de veters van Apple niet eens strikken

 • Profielfoto
  GeertGB

  Wat een feitelijke en irrationele onzin zet jij hier allemaal neer.

  Sterke argumentatie. Wat is er niet feitelijk en niet rationeel volgens jou? Heb je weleens een Android in je handen gehad? Volg je ook de wereld buiten Apple?

 • Profielfoto
  GeertGB

  Dan koop jij toch lekker een Android-toestelletje?
  Qua service mag Google de veters van Apple niet eens strikken

  Android-toestelletje? Ik zou een Google Nexus 4 toch echt niet als een prulding wegzetten.

  Google en serviceveters strikken? Welke service van Google vind jij dan slecht eigenlijk? Google Now, Drive, Maps? Of maak je jezelf er met een fanboyreactie vanaf?

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Ik vind het jammer dat Apple snel alweer een nieuwe uitbrengt i.p.v. gewoon een jaar zo is de lol er natuurlijk een keer af en dan zullen mensen wel denken dat ze toch nooit het nieuwste kunnen hebben omdat er morgen alweer een nieuwe is. Tja dan kan ik begrijpen waarom mensen dat toch voor iets goedkoper gaan al is het en 4 of 4s

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Tsjongejonge. Kan OMT dit bericht even updaten? Er is gewoon helemaal niets aan de hand. Behalve dan dat op 23 januari Apple de kwartaalcijfers publiceert met wederom schokkend goede cijfers. Dus wat doen je dan, geruchten in de wereld brengen die de koers omlaag brengen, kopen op het laagst en verkopen op 24 januari.

  Lees allemaal dit eens voor die oersaaie riedel van ‘Apple innoveert niet meer’ weer komt:
  http://appleinsider.com/articles/13/01/14/iphone-5-order-cuts-dismissed-as-not-news-simply-noise

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  BartFolkers 39 minuten geleden
  Ik vind het jammer dat Apple snel alweer een nieuwe uitbrengt i.p.v. gewoon een jaar zo is de lol er natuurlijk een keer af en dan zullen mensen wel denken dat ze toch nooit het nieuwste kunnen hebben omdat er morgen alweer een nieuwe is.

  Dat geldt dus ook in de Androidwereld. Wen er maar aan.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  INCTRL 2 uur geleden
  THX-1138
  het hart van Apple klopt niet zo krachtig meer. Het ECG vertoont hartritmestoornissen. Het wachten is op de flatline.
  .
  Ik hoop niet dat jij een carrière als bedrijf/beursanalist in je hoofd had.

  Het trieste is dat hij juist exact als een analist reageert.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Nogmaals, wat John Gruber zegt, aandelenmanipulatie: http://daringfireball.net

 • Profielfoto
  Baltimor

  Ik vind het vaak echt amusant om de reacties bij artikels te lezen, maar deze keer erger ik me echt… Dus moet hierover even mijn ei kwijt:)

  Op basis van een aantal vage geruchten wordt er (volgens andere bronnen onterecht) geconcludeerd dat het slecht gaat met de verkoop van de iPhone 5. Als reactie hierop kunnen verschillenden hier geen goed woord meer kwijt over de nieuwe iPhone en Apple. Het lijkt (extreem gesteld) alsof Apple plots het slechtste bedrijf ooit is dat met de laatste iPhone aan iedereen een kat in een zak probeert te verkopen.
  Het is inderdaad belangrijk dat er op een kritische manier naar de zaken gekeken wordt en dat alles niet zomaar blindelings aangenomen wordt omdat het Apple is of van Apple komt, maar neem het mij niet kwalijk, bij een aantal reacties hierboven heb ik echt het gevoel dat er kritisch gedaan wordt om kritisch te doen en niet om iets toe te voegen aan de discussie. Het lijkt alsof er een aantal gewoon willen kunnen meepraten met de rest. Mochten de geruchten omgekeerd zijn dan ben ik ervan overtuigd dat er een aantal van die zogenaamd “kritische” zielen plots niets anders dan lof zouden spreken…

 • Profielfoto
  MvdM

  Sinds Cook ceo is geworden, heb ik het idee dat ze Samsung op innovatief vlak niet kunnen bij houden. Er zijn overal lekken, dat Apple z\’n exclusiviteit aan het verliezen is… en dat gepaard met een hoge prijs die de consument betaald.

  Ik kon me herinneren dat ik echt blij was met m\’n iPhone 3G, toen die net in NL uit was. Een telefoon, waar Samsung nog een puntje aan kon zuigen. Nu…inmiddels een paar generaties verder… en kijk wat we nu in onze handen hebben. Met de iPhone 5 zie ik nauwelijks verschil tov de 3G. Dat ik dit keer maar de 5 in de winkel laat liggen, met de hoop dat de 5s WEL the differents maakt.

  Apple kan Samsung op innovatief vlak niet bijhouden? Samsung, de grote namaker, innovatief? Hoe dan? Wat heeft Samsung bedacht dat Apple nog niet in z’n telefoon had zitten?

  Verder ben ik het volledig eens met Baltimor.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Wat een feitelijke en irrationele onzin zet jij hier allemaal neer.

  Sterke argumentatie. Wat is er niet feitelijk en niet rationeel volgens jou? Heb je weleens een Android in je handen gehad? Volg je ook de wereld buiten Apple?

  Ik pik er een ding voor je uit: Siri is volgens jou een achteruitgang van Apple. Dit is de eerste spraakassistent van Apple dus ten opzichte van welke versie is deze achteruit gegaan dan?? Sinds September 2011 is deze alleen maar beter geworden. Ben je het hier mee oneens toon eens met feiten aan waar Siri zo drasssstisch op achteruit gegaan is.

  Safari in principe wel een achteruitgang kunnen maken, echter weet ik niet waar je het dan in godsnaam over hebt. Op welk gebied is Safari zo achteruit gegaan dan?

  Google maakt betere apps voor ios dan Apple. Je blijft maar irrationeel in je Google Maps tunnel hangen. Want Google Maps is inderdaad aardig fout/ achteruit gegaan, niet dat ik daar ook maar 1 sec van wakker heb gelegen.

  En ja ik heb genoeg van die Samsung rommel in mijn handen gehad. Dagelijks, want ik heb jaren bij Vodafone gewerkt.

  Veel succes met die goedkope rommel van Android. En als mensen werkelijk geloven dat je elke 5 jaar iets radicaals innovatiefs kan bedenken en invoeren voor 1 en dezelfde productsoort snap je er echt niets van.

 • Profielfoto
  GeertGB

  Ik pik er een ding voor je uit: Siri is volgens jou een achteruitgang van Apple. Dit is de eerste spraakassistent van Apple dus ten opzichte van welke versie is deze achteruit gegaan dan?? Sinds September 2011 is deze alleen maar beter geworden. Ben je het hier mee oneens toon eens met feiten aan waar Siri zo drasssstisch op achteruit gegaan is.

  Safari in principe wel een achteruitgang kunnen maken, echter weet ik niet waar je het dan in godsnaam over hebt. Op welk gebied is Safari zo achteruit gegaan dan?

  Google maakt betere apps voor ios dan Apple. Je blijft maar irrationeel in je Google Maps tunnel hangen. Want Google Maps is inderdaad aardig fout/ achteruit gegaan, niet dat ik daar ook maar 1 sec van wakker heb gelegen.

  En ja ik heb genoeg van die Samsung rommel in mijn handen gehad. Dagelijks, want ik heb jaren bij Vodafone gewerkt.

  Veel succes met die goedkope rommel van Android. En als mensen werkelijk geloven dat je elke 5 jaar iets radicaals innovatiefs kan bedenken en invoeren voor 1 en dezelfde productsoort snap je er echt niets van.

  Ik begrijp je opwinding niet helemaal. Want waar ik Apple producten en diensten vergelijk met concurrentie, neem jij me dat bijna kwalijk.

  Siri legt het in vergelijking met Google Now af. Minder talen, trager en vaak slechtere resultaten.

  Safari steekt in vergelijking met Google Chrome ook karig af. Tabs werken nog steeds niet lekker. Geen omnibar.

  En over Maps hoef ik hopelijk niet uit te wijden. Onnauwkeurig en bijvoorbeeld geen OV.

  En een Nexus 4 of Galaxy S3 afdoen als plastic rommel lijkt me wel heel erg kort door de bocht.

  Volgens mij ben je een enorme Applefan. Daar is niets mis mee, maar laat dan ook ruimte aan mensen die een gezonde discussie aan willen gaan. Ook daar is dit forum voor bedoeld hoop ik.

  En ook ik wens Apple alle goeds toe. Concurrentie is daarvoor wel het beste dat er is. Anders zou Apple niet meer hoeven te innoveren.

 • Profielfoto
  KeKo

  Bedrijven die “dood” gaan passen niet in de categorie van bedrijven als Google, Microsoft en/of Apple die bedrijven gaan never nooit dood.

  Welk personal computer-bedrijf maakte eind jaren 70 ook al weer een geweldige computer die iedereen wilde hebben en stond midden jaren 90 op de rand van de afgrond? Idd, Apple.

  En is Apple dood dan? Ehh dacht het niet.

  Nee, o.a. dankzij een investering van Microsoft niet. Maar kijk naar Kodak, dat was toch echt aanzienlijk groter dan Apple nu was, toch is het niet meer…

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Android-toestelletje? Ik zou een Google Nexus 4 toch echt niet als een prulding wegzetten.

  Google en serviceveters strikken? Welke service van Google vind jij dan slecht eigenlijk? Google Now, Drive, Maps? Of maak je jezelf er met een fanboyreactie vanaf?

  Nee, ik ben niet een bepaald fanboy, zoals jij misschien suggereert.
  Ik heb in het verleden zelf een android toestel gehad en ik vond het zelf niks. IOS vind ik meer fijner werken. Daarom heb ik gekozen om een iPhone te gebruiken.

  Mijn vader had ooit een tablet met android-besturingsysteem erop en hij kon er niks mee. Zelfs kon hij niet eens een appje downloaden vanuit het Android-appstore.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Iedereen heeft het maar over innovatie innovatie!
  En wat is dat? Dat is vernieuwing! En hoe vaak kun je met iets nieuws komen? Nou niet vaak hoor…
  Enkele voorbeelden van echte innovatie:
  .
  De DVD die de VHS band verving.
  De muziek CD die de LP verving.
  De Walkman die niets verving.
  En natuurlijk de GUI voor pc’s
  .
  De allereerste telefoon die het predicaat “smartphone” voerde was de Ericsson GS 88 uit 1997. (Bij toeval het jaar waarin Apple op de rand van de afgrond stond)
  Dus was de iPhone dan innovatief? Nee, althans niet qua device want smartphones bestonden al. Wel qua design en gebruik. Dus elke volgende iPhone kan onmogelijk opnieuw innovatief zijn, hooguit beter.
  De iPod dan? Wederom: alleen qua mogelijkheden en design want Sony ging Apple voor.
  .
  En de eerste iMac? Ja die zou je wel innovatief kunnen noemen ook al bestond de pc al lang. Maar dan slechts in het licht van het design (een ‘all-in’) en ook omdat het Apple redde.
  .
  In bovenstaande reacties wilde iemand graag een instelbare lens en de mogelijkheid om in RAW formaat te kunnen fotograferen met de iPhone. Is dat innovatief? Nee ook niet want zoiets kan al lang met een echte camera. Het zou natuurlijk wel een enorme verbetering zijn maar ‘nieuw’? Nee dat niet.
  Neem b.v. de Blu-Ray, is dat innovatief? Nee, het is slechts een gepimpte DVD.

  Veel mensen (inclusief de media) geven bepaalde zaken van Apple al gauw het predicaat ‘innovatief’ terwijl het dat eigenlijk niet is. En dat komt mogelijk door de slimme keynotes van Jobs. En als Cook dat niet kan of anders doet beïnvloed dat heel sterk de impact die het device heeft op de markt.
  .
  Apple wordt een innovatief bedrijf genoemd, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Wat Apple voornamelijk erg goed doet is het een en ander zo ontwerpen dat het nieuw lijkt.
  .
  De moraal? Iets brengen wat binnen een bepaald gebied echt innovatief is kan maar één keer, daarna heet het doorontwikkelen. Dus verwacht niet dat de iPhone 6 totaal anders zal zijn want dat gaat niet binnen de grenzen van het concept van een smartphone.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Iedereen heeft het maar over innovatie innovatie!
  En wat is dat? Dat is vernieuwing! En hoe vaak kun je met iets nieuws komen? Nou niet vaak hoor…
  Enkele voorbeelden van echte innovatie:
  .
  De DVD die de VHS band verving.
  De muziek CD die de LP verving.
  De Walkman die niets verving.
  En natuurlijk de GUI voor pc’s
  .
  De allereerste telefoon die het predicaat “smartphone” voerde was de Ericsson GS 88 uit 1997. (Bij toeval het jaar waarin Apple op de rand van de afgrond stond)
  Dus was de iPhone dan innovatief? Nee, althans niet qua device want smartphones bestonden al. Wel qua design en gebruik. Dus elke volgende iPhone kan onmogelijk opnieuw innovatief zijn, hooguit beter.
  De iPod dan? Wederom: alleen qua mogelijkheden en design want Sony ging Apple voor.
  .
  En de eerste iMac? Ja die zou je wel innovatief kunnen noemen ook al bestond de pc al lang. Maar dan slechts in het licht van het design (een ‘all-in’) en ook omdat het Apple redde.
  .
  In bovenstaande reacties wilde iemand graag een instelbare lens en de mogelijkheid om in RAW formaat te kunnen fotograferen met de iPhone. Is dat innovatief? Nee ook niet want zoiets kan al lang met een echte camera. Het zou natuurlijk wel een enorme verbetering zijn maar ‘nieuw’? Nee dat niet.
  Neem b.v. de Blu-Ray, is dat innovatief? Nee, het is slechts een gepimpte DVD.
  Het zelfde geldt voor het Retina scherm. Niks nieuws aan het is slechts een scherper scherm net als dat er meer op een BR past.
  .
  Veel mensen (inclusief de media) geven bepaalde zaken van Apple al gauw het predicaat ‘innovatief’ terwijl het dat eigenlijk niet is. En dat komt mogelijk door de slimme keynotes van Jobs. En als Cook dat niet kan of anders doet beïnvloed dat heel sterk de impact die het device heeft op de markt.
  .
  Apple wordt een innovatief bedrijf genoemd, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Wat Apple voornamelijk erg goed doet is het een en ander zo ontwerpen dat het nieuw lijkt.
  .
  De moraal? Iets brengen wat binnen een bepaald gebied echt innovatief is kan maar één keer, daarna heet het doorontwikkelen. Dus verwacht niet dat de iPhone 6 totaal anders zal zijn want dat gaat niet binnen de grenzen van het concept van een smartphone.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Ik pik er een ding voor je uit: Siri is volgens jou een achteruitgang van Apple. Dit is de eerste spraakassistent van Apple dus ten opzichte van welke versie is deze achteruit gegaan dan?? Sinds September 2011 is deze alleen maar beter geworden. Ben je het hier mee oneens toon eens met feiten aan waar Siri zo drasssstisch op achteruit gegaan is.

  Safari in principe wel een achteruitgang kunnen maken, echter weet ik niet waar je het dan in godsnaam over hebt. Op welk gebied is Safari zo achteruit gegaan dan?

  Google maakt betere apps voor ios dan Apple. Je blijft maar irrationeel in je Google Maps tunnel hangen. Want Google Maps is inderdaad aardig fout/ achteruit gegaan, niet dat ik daar ook maar 1 sec van wakker heb gelegen.

  En ja ik heb genoeg van die Samsung rommel in mijn handen gehad. Dagelijks, want ik heb jaren bij Vodafone gewerkt.

  Veel succes met die goedkope rommel van Android. En als mensen werkelijk geloven dat je elke 5 jaar iets radicaals innovatiefs kan bedenken en invoeren voor 1 en dezelfde productsoort snap je er echt niets van.

  Ik begrijp je opwinding niet helemaal. Want waar ik Apple producten en diensten vergelijk met concurrentie, neem jij me dat bijna kwalijk.

  Siri legt het in vergelijking met Google Now af. Minder talen, trager en vaak slechtere resultaten.

  Safari steekt in vergelijking met Google Chrome ook karig af. Tabs werken nog steeds niet lekker. Geen omnibar.

  En over Maps hoef ik hopelijk niet uit te wijden. Onnauwkeurig en bijvoorbeeld geen OV.

  En een Nexus 4 of Galaxy S3 afdoen als plastic rommel lijkt me wel heel erg kort door de bocht.

  Volgens mij ben je een enorme Applefan. Daar is niets mis mee, maar laat dan ook ruimte aan mensen die een gezonde discussie aan willen gaan. Ook daar is dit forum voor bedoeld hoop ik.

  En ook ik wens Apple alle goeds toe. Concurrentie is daarvoor wel het beste dat er is. Anders zou Apple niet meer hoeven te innoveren.

  =========
  ====

  ====

  ====

  ==========

  Ja en nu wind IK mij op? De bullshit begon bij jou!

 • Profielfoto
  INCTRL

  Bedrijven die “dood” gaan passen niet in de categorie van bedrijven als Google, Microsoft en/of Apple die bedrijven gaan never nooit dood.

  Welk personal computer-bedrijf maakte eind jaren 70 ook al weer een geweldige computer die iedereen wilde hebben en stond midden jaren 90 op de rand van de afgrond? Idd, Apple.

  En is Apple dood dan? Ehh dacht het niet.

  Nee, o.a. dankzij een investering van Microsoft niet. Maar kijk naar Kodak, dat was toch echt aanzienlijk groter dan Apple nu was, toch is het niet meer…


  @ Admin

  De quote optie op deze site is een beetje verrot!

  Nogmaals de vraag: Is Apple dood dan? Nee, en daar reageerde ik op. Ik ontken niet dat grote bedrijven ook kapot kunnen gaan. Maar een Technologiebedrijf als Apple met ontelbare winst en grote productrange gaat niet zomaar kapot. Kodak is kapot gegaan niet zo vreemd anno 2010 als niemand meer een fotorolletje gebruikt op 2 verdwaalde hobbyisten na.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Bedrijven die “dood” gaan passen niet in de categorie van bedrijven als Google, Microsoft en/of Apple die bedrijven gaan never nooit dood.

  Welk personal computer-bedrijf maakte eind jaren 70 ook al weer een geweldige computer die iedereen wilde hebben en stond midden jaren 90 op de rand van de afgrond? Idd, Apple.

  En is Apple dood dan? Ehh dacht het niet.

  Nee, o.a. dankzij een investering van Microsoft niet. Maar kijk naar Kodak, dat was toch echt aanzienlijk groter dan Apple nu was, toch is het niet meer…


  @ Admin

  De quote optie op deze site is een beetje verrot!

  ======

  Nogmaals de vraag: Is Apple dood dan? Nee, en daar reageerde ik op. Ik ontken niet dat grote bedrijven ook kapot kunnen gaan. Maar een Technologiebedrijf als Apple met ontelbare winst en grote productrange gaat niet zomaar kapot. Kodak is kapot gegaan niet zo vreemd anno 2010 als niemand meer een fotorolletje gebruikt op 2 verdwaalde hobbyisten na.