Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 1 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple laat iPhonebezitters uitslapen

Heb jij net als wij ook zo een lekkere lange nacht gehad na de toost op het nieuwe jaar, zonder last van piepende of trillende iPhones? Geen storende geluiden wanneer er nieuwsjaarswensen of telefoontjes binnen kwamen? Heerlijk hè. Deze ‘Do not disturb’-bug werd je geserveerd met de complimenten van Apple!

De bug treedt op wanneer je Do not disturb, dat onderdeel uitmaakt van de iPhone en iPad sinds iOS 6, automatisch hebt gepland voor een aantal uren. Normaal gesproken gaat de telefoon weer geluid maken en trillen wanneer de eindtijd is verstreken, maar dat gebeurde deze ochtend dus niet.

Apple heeft inmiddels een reputatie voor jaarwisselingsbugs in de iPhone. Precies twee jaar geleden weigerden iPhones wereldwijd om herhalende wekkers af te laten gaan, wat sommige mensen in serieuze problemen bracht. Een paar maanden eerder gebeurde iets soortgelijks bij de wisseling tussen zomer- en wintertijd. Het goede nieuws is dat de ‘Do not disturb’-bug geen invloed heeft op de wekfunctie van de iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple laat iPhonebezitters uitslapen
Sluiten