Apple haalt A6X-productie weg bij Samsung

11 reacties

Het mag geen verrassing zijn dat de relatie tussen Apple en Samsung wat rommelig van aard is. Aan de ene kant zijn het geduchte concurrenten, maar aan de andere kant maakt Apple nog steeds graag gebruik van Samsung-onderdelen voor de productie van iPad en iPhones.

Daar lijkt nu verandering in te gaan komen. Vanaf begin dit jaar zal Apple namelijk een deel van de productie van de A6X-processor onder gaan brengen bij Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), in het nadeel van Samsung, dat voorheen verantwoordelijk was voor het produceren van de CPU. De A6X-chip wordt op dit moment gebruikt in de vierde generatie iPad die oktober vorig jaar werd gepresenteerd.

Apple zal de productie bij TSMC langzaam laten beginnen, voornamelijk om te kijken of het bedrijf de productiesnelheid en -eisen van Apple aan kan. Verloopt dit goed, dan zal TSMC verantwoordelijk worden voor de gehele productie, zo meldt 9t05Mac. Naast de A6X heeft Apple ook interesse getoond in de 20nm-modellen van TSMC, waarschijnlijk voor gebruik in toekomstige Apple-producten. Hoogst waarschijnlijk markeert dit het begin van het einde wat betreft de samenwerking tussen Apple en Samsung.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  binaries4me

  Heel goed dit. Ook goed voor de concurrentie. Toch had ik altijd het gevoel dat Samsung te veel wist doordat Apple chips door Samsung liet fabriceren.

 • Profielfoto
  Supermacfreak

  Beter laat dan nooit. Eigenlijk is het te laat. Dit is de grootste fout van Apple geweest om Samsung te vertrouwen. Hoe zou het zijn geweest als Apple niet zijn ontwerpen aan Samsung had toevertrouwd?

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  Uitstekend!
  Samsung had letterlijk een kijk in Apples keuken. En dan nog wel in hun eigen keuken.

 • Profielfoto
  Brandsi

  Ze moeten alleen nog wel een alternatief zoeken voor de accu’s, lijkt me.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Die reacties boven mij wtf?!
  .
  Alsof het boeit wie die processors maakt serieus man HAHAHHAHAAHAHAHAGA

 • Profielfoto
  Verwijderen

  De boot van Steve Jobs is net door de sluis van IJmuiden gevaren….

 • Profielfoto
  ozzie X

  Maak van dat “…maakt Apple nog steeds graag gebruik van …” maakt Apple noodgedwongen nog steeeds gebruik van. Apple zou er liever gisteren nog mee gestopt zijn, maar heeft vooralsnog geen keuze. Het is ook geen gezonde situatie om zo afhankelijk te zijn van je grootste concurrent.

 • Profielfoto
  ReusVRotterdam

  Hoogst waarschijnlijk gaat hiermee ook het kwaliteit achteruit, en maar niet te spreken over het marge wat Apple ermee verdient. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om, Apple wil meer korting doordrukken bij Samsung, en die willen dat natuurlijk niet.

 • Profielfoto
  sunapple

  “Digitimes Research estimates that Apple’s iPod, iPhone, and iPad made up ~81% of processors Samsung made in 2012.”

  Nou Samsung, ik zou maar weer eens aardig gaan doen.

 • Profielfoto
  bassbug

  De keuze om naar een andere leverancier te gaan had Apple veel eerder moeten doen. Nu dit uit is weten potentiële leveranciers dat hun positie een stuk steviger is.

  Maar goed, er zal wel een reden zijn waarom Apple dit nu pas doet.

 • Profielfoto
  Ce

  @sunapple

  Of Digitimes nou een betrouwbare bron is weet ik niet maar dit bericht bekijkt e.e.a. vanuit een ander perspectief
  http://www.digitimes.com/news/a20121226PD208.html
  Op basis van dit bericht hoeven ze helemaal niet meer aardig te doen;-)