Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 2 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple haalt A6X-productie weg bij Samsung

Het mag geen verrassing zijn dat de relatie tussen Apple en Samsung wat rommelig van aard is. Aan de ene kant zijn het geduchte concurrenten, maar aan de andere kant maakt Apple nog steeds graag gebruik van Samsung-onderdelen voor de productie van iPad en iPhones.

Daar lijkt nu verandering in te gaan komen. Vanaf begin dit jaar zal Apple namelijk een deel van de productie van de A6X-processor onder gaan brengen bij Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), in het nadeel van Samsung, dat voorheen verantwoordelijk was voor het produceren van de CPU. De A6X-chip wordt op dit moment gebruikt in de vierde generatie iPad die oktober vorig jaar werd gepresenteerd.

Apple zal de productie bij TSMC langzaam laten beginnen, voornamelijk om te kijken of het bedrijf de productiesnelheid en -eisen van Apple aan kan. Verloopt dit goed, dan zal TSMC verantwoordelijk worden voor de gehele productie, zo meldt 9t05Mac. Naast de A6X heeft Apple ook interesse getoond in de 20nm-modellen van TSMC, waarschijnlijk voor gebruik in toekomstige Apple-producten. Hoogst waarschijnlijk markeert dit het begin van het einde wat betreft de samenwerking tussen Apple en Samsung.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple haalt A6X-productie weg bij Samsung
Sluiten