Anth
Anth Geruchten 2 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

‘Apple geïnteresseerd in navigatiebedrijf Waze’

Het is geen geheim dat Apple na het debacle met Apple Maps druk bezig is met het verbeteren van hun kaartenapplicatie om concurrenten als Google Maps bij te kunnen benen. Volgens geruchten wil Apple deze verbeteringen deels bewerkstelligen door andere bedrijven over te nemen die gespecialiseerd zijn in navigatie.

Het Nederlandse TomTom werd vorige maand nog genoemd als bedrijf dat onder de vleugels van Apple zou kunnen voortbestaan. Vandaag brengt Techcrunch echter geruchten naar buiten dat Apple geïnteresseerd zou zijn in het Israëlische navigatiebedrijf Waze. Waze is een sociale navigatieapplicatie; de gebruikers helpen tijdens het gebruik van Waze bewust en onbewust mee met het verbeteren van de data. Waze is gratis beschikbaar voor zowel iOS als Android en heeft inmiddels al meer dan 30 miljoen gebruikers.

Ook het sociale netwerk Foursquare heeft volgens geruchten de interesse van Apple gewekt. Een overname van Foursquare is echter een stuk duurder dan de acquisitie van bijvoorbeeld Waze, terwijl de navigatieinformatie van Waze waarschijnlijk bruikbaarder is dan Foursquare’s Points of Interest. Ook is Apple al bekend met de data die Waze te bieden heeft, de Israëlische onderneming levert namelijk informatie voor de kaarten van Apple Maps.

Toen Tim Cook enkele maanden geleden excuses aanbood voor de tekortkomingen van Apple Maps, werd Waze door de CEO van Apple al genoemd als een van de alternatieven. In de Verenigde Staten groeide het marktaandeel van Waze sterk na de verontschuldiging van Cook.

Wat er daadwerkelijk besproken wordt in de meetingrooms van Cupertino is uiteraard niet bekendgemaakt. Zowel Apple als Waze laten weten ‘niet op speculatie en geruchten te reageren’. Wordt vervolgd?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple geïnteresseerd in navigatiebedrijf Waze’
Sluiten