Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 1 januari 2013
Leestijd: 1 minuut

AppEvent: elke dag een gratis app

Apple geeft traditioneel na kerstmis apps en andere goodies weg met de 12 dagen cadeaus-app. Het AppEvent doet vanaf vandaag voor de achtste keer iets vergelijkbaars, maar dan gedurende de hele maand januari met apps van Nederlandse én Belgische ontwikkelaars.

Op AppEvent.com zie je elke dag welke app gratis wordt aangeboden. Ben je bang iets te missen, dan herinneren push notificaties in de AppEvent-app je aan het cadeautje van de dag.

Vandaag gaat de actie van start met Ichi van Stolen Couch Games Normaal gesproken kost het spelletje € 0,89, maar vandaag is het gratis:

Ichi is een simpel, maar uitdagende one button puzzel spel. Laat je niet afschrikken door de simpele graphics, dit is weldegelijk een hersenkraker! Verzamel gouden ringen, draai objecten, gebruik teleporters, breek door blokken allemaal met één druk op het scherm. Als dat niet genoeg is beschikt het spel over een level editor waarmee je levels kunt maken en delen met iedereen over de hele wereld.

Ichi is een ongekend succes geworden. Het spel is uitgebracht op Windows, Mac, Android & iPhone en komt later dit jaar zelfs naar Smart TVs. Op dit moment is de game meer dan 400.000 keer gedownload.

De Vlaamse initiatiefnemer Wouter De Smet wil met AppEvent apps van Belgische of Nederlandse afkomst beter voor het voetlicht brengen, omdat dit in de overvolle App Store voor de meeste ontwikkelaars erg moeilijk is. Soms zitten er werkjes bij van relatief onbekende ontwikkelaars, maar ook succesnummers komen voorbij. Ontwikkelaars die een app willen aanmelden voor AppEvent, kunnen hiervoor een formulier invullen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AppEvent: elke dag een gratis app
Sluiten