Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 januari 2013

‘Android-gebruikers switchen sneller naar iOS’

Elke maand brengt het onderzoeksbureau Kantar Worldpanel cijfers naar buiten over de markt voor smartphones in de Verenigde Staten. Eerder bleek al uit gegevens van het bureau dat de iPhone inmiddels de koppositie van Android heeft herwonnen in de Verenigde Staten. In een vandaag uitgebracht rapport staat te lezen dat deze trend zich doorzet. Sterker nog, volgens Kantar stappen Android-gebruikers steeds vaker over naar een iPhone.

In de twaalf weken voorafgaand aan 25 december 2012 koos 51,2% van alle smartphone-kopers in de V.S. voor een iPhone. Dat is 6,3 procentpunt meer dan in dezelfde periode van 2011. 44,2% van de aankopen was een Android-telefoon, een lichte daling van 0,6 procentpunt ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor.

Volgens Kantar had 36% van de iPhone-kopers in de onderzochte periode voorheen een smartphone van een andere fabrikant. Dat is ongeveer evenveel als in andere jaren. Opvallend is echter dat een steeds groter deel van deze groep overstapt vanaf een Android-toestel. In de laatste cijfers gaat dat om 19% terwijl in de zelfde periode in 2011 nog slechts 9% van de switchers uit het Android-kamp kwam.

Kantar Worldpanel concludeert uit de cijfers dat Apple’s strategie om elk jaar één nieuw toestel uit te brengen en vorige generaties voor lagere prijzen op de markt te houden succesvol is. Daarmee zou er dus geen noodzaak zijn voor een speciaal budget-model iPhone, waar de afgelopen dagen geruchten over rondgingen.

Reageer op artikel:
‘Android-gebruikers switchen sneller naar iOS’
Sluiten