‘4,8 inch iPhone Math in de zomer’

Nadat er eerder geruchten verschenen over een budget-iPhone, die vakkundig door Phil Schiller werden gepareerd, is het vandaag weer raak. Uit de keten van toeleveranciers in China bereikt ons het bericht dat Apple in de zomer niet alleen uitkomt met een iPhone 5S, maar ook met een 4,8 inch ‘iPhone Math’.

Het scherm van de iPhone Math zou daarmee even groot scherm worden als het scherm van de Samsung Galaxy S3. Voor app-ontwikkelaars is dit de tweede schermverandering binnen 12 maanden. Hoe zal Apple omgaan met een nieuwe schermresolutie? De naam iPhone Math roept ook vraagtekens op. Is het een telefoon met wetenschappelijke rekenmachine, waarbij de extra pixels ten goede komen aan grotere en mooiere grafieken? Gaat Apple zich met dit toestel richten op de educatieve markt? Het lijkt onwaarschijnlijk voor een telefoon waarop de app die je installeert bepaalt wat je ermee kunt doen.

China Times meldt dat Apple naast de iPhone 5S en Math in 2013 nog een iPhone gaat introduceren. Waar de 5S en de Math beschikken over een 8 megapixel camera zou deze iPhone, die kort voor de decemberfeestdagen in de winkels moet liggen, beschikken over een 12 megapixel camera.

Geruchten als deze nemen wij tot ons met een gezonde dosis scepsis.

Reageer op artikel:
‘4,8 inch iPhone Math in de zomer’
Sluiten