‘4,8 inch iPhone Math in de zomer’

Door: Jan David Hanrath - 45 reacties

Nadat er eerder geruchten verschenen over een budget-iPhone, die vakkundig door Phil Schiller werden gepareerd, is het vandaag weer raak. Uit de keten van toeleveranciers in China bereikt ons het bericht dat Apple in de zomer niet alleen uitkomt met een iPhone 5S, maar ook met een 4,8 inch ‘iPhone Math’.

Het scherm van de iPhone Math zou daarmee even groot scherm worden als het scherm van de Samsung Galaxy S3. Voor app-ontwikkelaars is dit de tweede schermverandering binnen 12 maanden. Hoe zal Apple omgaan met een nieuwe schermresolutie? De naam iPhone Math roept ook vraagtekens op. Is het een telefoon met wetenschappelijke rekenmachine, waarbij de extra pixels ten goede komen aan grotere en mooiere grafieken? Gaat Apple zich met dit toestel richten op de educatieve markt? Het lijkt onwaarschijnlijk voor een telefoon waarop de app die je installeert bepaalt wat je ermee kunt doen.

China Times meldt dat Apple naast de iPhone 5S en Math in 2013 nog een iPhone gaat introduceren. Waar de 5S en de Math beschikken over een 8 megapixel camera zou deze iPhone, die kort voor de decemberfeestdagen in de winkels moet liggen, beschikken over een 12 megapixel camera.

Geruchten als deze nemen wij tot ons met een gezonde dosis scepsis.

Reacties

45 reacties
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Is dat een iPhone die je daar vast hebt? Ah nee, het is een iPad mini.

 • Profielfoto
  YoupLotgerink

  Wat een onzin! Hopelijk gaat dit niet echt gebeuren..

 • Profielfoto
  GT1988

  Hoe meer geruchten hoe onzinniger ze worden.

 • Profielfoto
  Macman

  Wat een vreselijke naam en formaat voor een iPhone!
  Hopelijk blijft het bij een gerucht of ze zijnder Steve nu al de weg kwijt.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Waarom verzint OMT niet zelf eens een gerucht? Wat had je gedacht van een ronde iPhone? Eens benieuwd hoe lang het duurt voor die onzin door een “deftige” krant als waarheid verkocht wordt.
  (Ik ben trouwens eens benieuwd hoe lang het duurt voor deze 4,8 inch onzinroddel op de site van demorgen.be gebracht wordt als een serieus nieuwsfeit.)

 • Profielfoto
  iPredict

  Apple laat zich teveel inspireren door de slechte kanten van Android en zo gaan producten op sommige aspecten eerder achteruit dan vooruit. De iPad mini is een iPad zonder rede van bestaan. De hele gebruikerservaring is minder dan op het scherm van de grote iPad waar overigens alle apps voor ontworpen zijn

 • Profielfoto
  Needler

  Plaatsen jullie elk gerucht? Waarom? Ik lees liever geen nieuws dan dit domme geblaat. OMT is het afgelopen jaar echt achteruit gegaan zeg. Van een zeer toffe podcast na een Live show die een stuk minder interessant is om te beluisteren. Van Apple nieuws naar Chinese iPhone geruchtjes en Android mockups. En dan stoor ik me niet eens aan de spelfouten.

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Ik ben niet goed gelovig. Maar ik ben wel van mening dat Apple niet stil kan blijven zitten. Dus ga ik ervan uit dat Apple de concurrentie antwoord zal moeten bieden. Ik weet niet of voor Apple gaat gelden; de wet van de remmende voorsprong. En ik wil niet dat Apple weer een klein merk wordt waar alleen een paar professionals gebruikt van maakt. Waarvoor weinig software ontwikkelaars iets willen uitbrengen.

  We zijn nog nooit zo goed bediend. Iedereen brengt apps uit voor IOS. Dus….
  Laten ze zoveel mogelijk formaten uit brengen voor de verschillende markten. Niet alleen high end, maar ook low end markten. Voor oeder wat wils.

  Verder maak ik me zorgen over de imac. Deze had Apple allang met touchscreen moeten uitbrengen. Dus ook een verdere intergratie van IOS en OSX. Want het is onzinnig te denken dat je niet je imac scherm zou willen aanraken. Ik betrap me soms er zelf op. Dat ik na lang achter mijn ipad op pages gewerkt te hebben. Soms het scherm van mijn Imac aanraakt. Oeps. Hahahaha….

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Dus fragmenteren we onze eigen producten zo hard dat we opeens met allemaal andere schermformaten zitten. In dat geval zijn ze goed bezig om inderdaad Android te kopiëren.
  Goedkopere iPhones, touch iMacs, iPhones ter grote van een koelkast… Wat een geweldige ideeën lees ik toch overal op forums. Het is net alsof het internet vol met John Sculleys zit.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @MoNdO GeNeRaToR
  Nee, demorgen.be zou veeleer schrijven dat er een (product RED) iPhone op de markt komt. :sarcastic:

 • Profielfoto
  ro_me

  Wie leest er Mandarijn bij jullie? Of hebben jullie dit nieuws van een site die het van een site heeft die het weer van een site heeft die het originele artikel heeft gelezen?

 • Profielfoto
  rdesign

  Jezus, Apple, beter is dit niet waar. Budget iPhones, iPad mini’s, iPhone ‘Math’, ga weg man. En nu Samsung met een Galaxy Camera komt, komt de supergeweldige Apple QuickTake ook weer terug, zeker?
  ..
  Afgelopen week stond in het AD ook al een grote kop met ‘Apple is niet cool meer’. En hoe stom het ook klinkt, het ís wel zo – of het gaat in ieder geval wel die kant op. Natuurlijk snap ik waarom ze iPad mini’s / Budget iPhones zouden uitbrengen. De huidige producten zijn te duur, zeker voor de consument in de opkomende markten, zoals China, India, etc., waar je bij de supermarkt een smartphone koopt voor een stuk stront en 3 knikkers, maar op die manier maak je je merk toch helemaal kapot..?

 • Profielfoto
  Needler

  Idd Rdesign. Apple heeft zijn charme verloren. Net als OMT. Maar ook MacRumors etc.

 • Profielfoto
  UtregCity

  …en ik heb gehoord uit betrouwbare bron van mijn plaatselijke afhaalchinees, dat Apple in september gaat komen met de iPhone Mac met een scherm van wel 27 inch!

 • Profielfoto
  maartenvt

  Natuurlijk snap ik waarom ze iPad mini\’s / Budget iPhones zouden uitbrengen. De huidige producten zijn te duur….

  Apple heeft nog nooit budget producten verkocht, ondanks dat dat er 10tallen jaren over wordt gezeurd. De iPad is geen budget iPad, het is een kleinere iPad, die door een groot gedeelte van de iPad gebruikers nu wordt gebruikt, gewoon omdat zij het formaat fijner vinden. En dan net zoals Needler roepen dat Apple zijn charme heeft verloperen??? aan de hand van geruchten?? Laat me niet lachen, kijk eens naar de realiteit, en naar bijv dit ( http://www.onemorething.nl/2013/01/apple-geruchten-verzinnen-geld-verdienen/ ) artikel.

 • Profielfoto
  SanderApple

  Ik denk dat Apple met iets compleet nieuws moet komen, want daar zijn ze goed in.

 • Profielfoto
  Nicolinden

  Wat een onzin. Vandaar dat Apple speciaal ren reclame maakte voor de iPhone 5 resolutie waarmee ze aangaven dat de 4″ de ideale resolutie was?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Math is a poor translation for Plus… iPhone +

 • Profielfoto
  Arthur345

  Als je omt zo slecht vindt geworden waarom ben je dan nog trouwe lezer?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Geweldig! Nu nog een iPhone Mini voor de kids en een absoluut waterdichte iPhone Splash voor in de vakantie etc. Sambal bij?

  @rdesign: Nee, Jezus heeft geen iPhone (nodig).De Paus wél.

 • Profielfoto
  Moriarty

  Laten we het eventuele nieuwe scherm voor het gemak Crystal noemen…

  iPhone Crystal Math (phun intended)…

  Dat gaat leuk worden!

 • Profielfoto
  Mc55

  Hoezo is een iPad mini een budget iPad? Een iPad mini 32GB is toch wel even bijna 200 euro duurder dan bijvoorbeeld een Google Nexus 32GB.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Het is wel grappig dat mensen opeens beginnen te roepen dat Apple zijn charme verloren is terwijl er sinds de dood van Steve Jobs eigenlijk niks wezenlijks veranderd is op een paar personeelswissels (die onder Steve niet eens vermeld zouden zijn of op z’n minst als positief werden onthaald) en een flater die uiteindelijk een verbeterde Google Maps heeft opgeleverd (en die onder Steve ook wel was gemaakt-ik zie het hem als zeggen:”for Apple to be unique we have to let go of the notion that we need other people to make our Maps. So from now on we do it ourselves.” Daarna zouden geen excuses volgen. Net zoals bij Mobile Me zouden er koppen rollen en zou de kaartenapp beter worden met de tijd).

 • Profielfoto
  murdock1

  Dat zou leuk zijn,ik vind dat veel beter ook voor te surfen en te lezen. Nu vind ik het scherm wat te klein.die samsung Galaxy s 3 geeft meer functie,s dan de iphone.

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  Laat maar komen, ze weten het weer vast te introduceren als iets “Magics” “Revolutionair”.

 • Profielfoto
  Nouvelle Voque

  Ik was bezig met een heel betoog. Maar helaas. Ongeloofwaardig nieuws. Mocht dit wel waar zijn ben ik zwaar teleur gesteld in Apple. Tijd zal het leren.

 • Profielfoto
  sunapple

  Meer keuze = meer marktaandeel = geld = Apple’s nieuwe strategie voor de iPhone. Werkte prima bij de iPad.

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Vele geruchten klopten al, dus waarom geen iPhone math?

  De iPhone met een 12 mp camera komt waarschijnlijk niet maar komt gewoon naar de iPhone 5S en (misschien) de iPhone math.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  iPredict 3 uur geleden
  De iPad mini is een iPad zonder rede (sic) van bestaan. De hele gebruikerservaring is minder dan op het scherm van de grote iPad waar overigens alle apps voor ontworpen zijn

  De iPad mini is binnenkort de bestverkopende iPad van de serie. Dat lijkt me een legitieme bestaansreden.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ni3lss 9 minuten geleden
  Vele geruchten klopten al, dus waarom geen iPhone math?

  Wat klopte er dan allemaal?
  Een iPhone met een groter scherm zou best kunnen, maar dan moeten alle ontwikkelaars hun apps gaan aanpassen. De telefoons met megaschermen zijn slecht te bedienen, in ieder geval niet met één hand. Het zijn meer micro-tablets. het ziet er niet uit als je ermee belt.
  Van de andere kant: Apple is er meester in toe te kijken wat anderen aanprutsen en er dan een succesvol product van te maken. Microsoft was al tien jaar met tablets bezig, waarna Apple met de iPad binnen een half jaar de markt beheerste.
  Ik zou wel een dichtklapbaar tablet willen hebben, met het formaat en gewicht van een Moleskine notitieboekje. En misschien ook de functionaliteit, met naar keuze penbediening, dus. Draadloos oplaadbaar, draadloos synchroniserend. Maar dat is misschien in de lijn van Henry Ford die vond dat je mensen niet moest geven wat ze wilden, want dan wilden ze geen auto, maar een sneller paard.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Mc55 1 uur geleden
  Hoezo is een iPad mini een budget iPad? Een iPad mini 32GB is toch wel even bijna 200 euro duurder dan bijvoorbeeld een Google Nexus 32GB.

  Ja, dat is ook alleen maar omdat Google die Nexus tegen kostprijs verkoopt, net zoals Amazon de Kindle met verlies verkoopt. Het is treurig dat je alleen nog maar zo kunt concurreren. Uiteindelijk is dat een nekslag voor de innovatie.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  sunapple 24 minuten geleden
  Meer keuze = meer marktaandeel = geld = Apple’s nieuwe strategie voor de iPhone. Werkte prima bij de iPad.

  Bij de iPod bedoel je. En nu bij de iPad en uiteindelijk ook ooit bij de iPhone.

 • Profielfoto
  Undaunted

  Die chinese geruchten doen me altijd weer denken aan :
  https://www.youtube.com/watch?v=rNMmVxhZP98

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Hoe het tot nu toe verloop doet me denken aan De haas en de schildpad. Apple leek de schildpad maar begint nu toch steeds meer “het haasje” te worden.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Math… Reken..
  Nou reken er maar niet op…

 • Profielfoto
  Bonte

  Een iPhone met een groter scherm zou best kunnen, maar dan moeten alle ontwikkelaars hun apps gaan aanpassen. De telefoons met megaschermen zijn slecht te bedienen, in ieder geval niet met één hand. Het zijn meer micro-tablets. het ziet er niet uit als je ermee belt.
  Van de andere kant: Apple is er meester in toe te kijken wat anderen aanprutsen en er dan een succesvol product van te maken. Microsoft was al tien jaar met tablets bezig, waarna Apple met de iPad binnen een half jaar de markt beheerste.

  Het formaat van de telefoon doet er eigenlijk niet toe, net zoals ze met de iPad Mini de resolutie van de originele iPad hebben overgenomen kan een grotere iphone ook een bestaande resolutie overnemen, dan moeten ontwikkelaars met niets extra rekening houden.

  Die iPhone 5 schermgrootte vind ik ook wel intrigerend, die kan uiteindelijk ook voor een iPad Mini 2 gebruikt worden bv. Zo zal er meer ontwikkeld worden voor dit formaat en resolutie.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik lees net dat er een gerucht is dat er een Galaxy note van 8 inch zit aan te komen. Dat is dan de innovatie van de concurrentie?
  Gizmodo beweert dit.
  Het moet niet gekker worden.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Graag een 4,8/5/5,5″ scherm!

  Het enige wat ik nog mis aan m’n iPhone 5 nadat ik zo’n plastic ding vast heb gehouden.

 • Profielfoto
  toineenzo

  Ehhhm nee dit word em niet! De naam is vreselijk en waarom zou je die iPhone nemen?? Alsjeblieft Apple word nou niet zoals Samsung: de iPhone is verkrijgbaar in deze uitvoeringen: math, mini, nano, budget, x enz…

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Mensen, doe nou maar rustig. Dit is wat John Gruber erover schrijft:

  Red flags:

  This is an English translation of a Chinese newspaper report whose source was a Taiwanese newspaper report.

  Apple’s supply chain partners do not know product names. Every iPhone just says “iPhone” on the back. I say take a step back and question any purported source from the supply chain who claims to even know an upcoming iPhone’s name.

  I disregard any report of an upcoming iPhone with a bigger display that doesn’t include precise pixel dimensions. When rumors of the iPad Mini became credible, they were accompanied by pixel dimensions (1024 × 768).

  Daring Fireball

 • Profielfoto
  Applefan12345

  Hé! Heb je een nieuwe iMac? Nee, das m’n iPhone….

 • Profielfoto
  App69
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Mooi ding App69…!
  Wat de iPhone mist is iets nieuws. Een beetje magic. Iets dat anderen niet hebben.
  Ik herinner me bijvoorbeeld de mock-up van de iPhone met ingebouwde beamer en projectiemogelijkheid van een keyboard. Beetje veelgevraagd, maar wél aandachttrekkend en helemaal niet zo gek. Of zoals hier: een holografische projectie.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl
 • Profielfoto
  tuxzone

  iPhone Math?
  Ik hoop op een iPhone Watch!

  Lost in translation?