Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 7 januari 2013

40 miljard iOS apps gedownload, 20 miljard in 2012

In een persbericht heeft Apple bekendgemaakt dat er tot nu toe 40 miljard apps voor iOS gedownload zijn in de App Store. Nog indrukwekkender is dat de helft van die downloads in het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. December was traditiegetrouw de topmaand met niet minder dan 2 miljard app-downloads.

Het gaat bij deze duizelingwekkende getallen alleen over unieke downloads. Het opnieuw downloaden van apps of het uitvoeren van updates is niet meegerekend. Ook downloads uit de Mac App Store deden niet mee om tot 40 miljard te komen.

In het persbericht wordt onder andere een aantal succesvolle voorbeelden gegeven van zogenaamde Freemium games. Dit zijn spellen die gratis gedownload kunnen worden, maar waar via in-app-aankopen extra functies toegevoegd worden. Het spelletje Temple Run is hier een voorbeeld van. Volgens Apple is het in het afgelopen jaar 75 miljoen keer gedownload. De Freemium games Clash of Clans en DragonVale brachten samen maar liefst 100 miljoen dollar op voor de makers.

Er komen nog meer tevreden ontwikkelaars aan het woord. Zo zegt het bedrijf Autodesk drie jaar terug klein te zijn begonnen op iOS met de app SkecthBook maar door het grote succes inmiddels 20 iOS-apps in de store te hebben die 50 miljoen keer gedownload zijn. Bad Robot, de maker van de populaire Action Movie FX-app zegt dat Apple unieke kansen biedt voor iOS-ontwikkelaars en het ontwikkelaarsbedrijf Bottle Rocket benadrukt dat er in de afgelopen jaren geen bruisender platform is geweest voor ontwikkelaars dan de App Store.

De 40 miljard unieke downloads sinds de opening van de iOS App Store in juli 2008 heeft inmiddels geleid tot de uitbetaling van meer dan zeven miljard dollar aan ontwikkelaars voor hun apps.

Reageer op artikel:
40 miljard iOS apps gedownload, 20 miljard in 2012
Sluiten