Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 31 december 2012

Waarom je iPad morgen 5 euro meer kost

De thuiskopieheffing, de vermaledijde regeling waarmee rechthebbenden met een heffing op hardware worden gecompenseerd voor de mogelijke opslag van illegaal gedownload materiaal, is weer helemaal in beeld nu het downloadverbod van de baan is.

En het nieuwe jaar begint morgen goed voor Nederlanders, want volgens twee verschillende tipgevers gaat Apple per 1 januari 2013 de meerkosten, die met de thuiskopieheffing gemoeid gaan, verhalen op de koper. Het gevolg: Macs, iPads, iPhones en iPods worden in Nederland tot 5 euro duurder. De Apple TV lijkt gespaard te blijven, omdat die geen fysieke opslag heeft maar alles streaming tot zich neemt.

De heffing is eigenlijk onterecht voor een arsenaal aan apparaten waar een zo makkelijk en omvangrijk eco-systeem van content omheen zit, waar de rechthebbenden keurig voor betaald worden. Laten ze in plaats van heffingen zorgen dat het legale aanbod heel snel, heel veel groter wordt. Kom maar op met die TV-series in iTunes!

Krijg jij net als ik ook het gevoel dat je dubbel betaalt?

Een heel gelukkig 2013!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom je iPad morgen 5 euro meer kost
Sluiten