Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 december 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Volgende iPad mini krijgt retina-scherm’ (en gras is groen)

In de categorie ‘no sh*t, Sherlock’ komt het Chinese Digitimes vandaag met een nieuw gerucht: een volgende generatie iPad mini zou een beeldscherm krijgen met retina-resolutie. Specificaties kan de site niet noemen. Ook de bronnen waar het bericht vandaan komt worden niet gespecificeerd. De site staat er echter om bekend vooral goede contacten te onderhouden met toeleveranciers van Apple.

De voornaamste kritiek op de huidige iPad mini is het feit dat het beeldscherm nog de oude 1024×768-resolutie van de eerste iPad-generaties heeft. Alom werd dan ook al verwacht dat de volgende iPad mini wél met een retina-scherm zou worden uitgerust.

Buiten de hogere kosten voor een retina-scherm zal het voornaamste obstakel voor Apple de dikte van zo’n scherm zijn. Wellicht zal nieuwe technologie van Sharp hiervoor een oplossing kunnen bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Volgende iPad mini krijgt retina-scherm’ (en gras is groen)
Sluiten