‘Venus’ is weer vrij

18 reacties

Het beslag op het superjacht van de familie Jobs ‘Venus’ heeft gelukkig niet lang geduurd. Vier dagen om precies te zijn. Die tijd hebben de advocaten van de erven Jobs en de Franse ontwerper Phillippe Starck nodig gehad om het financiële geschil dat gerezen was op te lossen.

Starck had mondeling met Steve Jobs afgesproken dat zijn honorarium 6% van de bouwsom van 150 miljoen euro zou bedragen. Het bijna 80 meter lange schip werd met dank aan de crisis echter voor 45 miljoen euro minder gebouwd, zodat er 6 miljoen in plaats van 9 miljoen euro werd overgemaakt naar Frankrijk. Een belletje met Laurene bleek niet afdoende en daarom werd een deurwaarder ingeschakeld die het schip in de Amsterdamse haven aan de ketting legde.

Volgens de advocaten van beide partijen zijn ze nu toch tot overeenstemming gekomen en is er een extra bedrag overgemaakt naar de bankrekening van Starck. Starck zegt zelf dat hij zo close was met Steve Jobs, dat er nooit een formele overeenkomst is opgesteld.

Onze bronnen zeggen dat de iboot in de Amsterdamse haven ligt te wachten op beter weer, om vervolgens op eigen kracht de oceaan over te steken.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  ICell

  Superjacht?!

  Super lelijk jacht!
  Hoe ziet de binnenkant er uit, daar is nog helemaal niks van bekend?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  We gaan toch niet wéér teuten of het jacht nu mooi of lelijk is hè? De één vindt het mooi, de ander lelijk. Het hangt er daarbij vooral vanaf of je van moderne vormgeving houdt. Ik wel en daarom vind ik het schip mooi. Een vernieuwende vorm van architectuur. Ik ben ook benieuwd naar de binnenkant. Het enige dat we daarvan tot nu toe weten is dat er een stuk of zeven grote iMacs op de brug staan voor de navigatie. Of dat nou mooi en vernieuwend is waag ik te betwijfelen…!

 • Profielfoto
  Hans3920

  Ik denk wel dat de binnenkant afgewerkt zal zijn met duurdere matrialen zoals notenhout en leder.

 • Profielfoto
  wensink

  zijn het nog steeds die ‘oude’ iMacs? :LOL:

 • Profielfoto
  GrannySmith

  We gaan toch niet wéér teuten of het jacht nu mooi of lelijk is hè? …
  .
  knip
  .
  en daarom vind ik het schip mooi.

  .
  Loop je toch even in je zelf gegraven gat zeg:-)

  Nou ik dan ook maar even… oerlelijk. Vooral als je weet wat dit scheermes met daarop een tomatenkas met daarop een aquarium gekost heeft en wat je voor dat geld niet had kunnen laten bouwen.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Superjacht?!

  Super lelijk jacht!
  Hoe ziet de binnenkant er uit, daar is nog helemaal niks van bekend?

  Niet zoveel eigenlijk

 • Profielfoto
  MvdM

  Dat staat dan weer niet zo mooi, dat kabeltje over de grond. Zeker kabelgootje vergeten te maken:)

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Ik meld me aan als bemanningslid voor de overtocht, desnoods de hele reis water en brood…

 • Profielfoto
  xvisx

  De NASA kon mensen naar de maan laten gaan met de rekenkracht van een huidig mobieltje (zo’n ouderwetse koelkast, niet een smartphone) maar om een boot te besturen zijn blijkbaar zeven moderne computers nodig. Je zou zomaar kunnen gaan denken dat zo’n iMac maar bar weinig aankan.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  @xvisx:

  Meen je dit? Of wil je gewoon laten weten dat jij ergens in de Elsevier hebt gelezen dat de NASA raketjes naar de maan stuurde met de rekenkracht van een huidig mobieltje?

 • Profielfoto
  donut

  Starck zegt zelf dat hij zo close was met Steve Jobs, dat er nooit een formele overeenkomst is opgesteld.

  …maar uiteindelijk vind hij het wel nodig om de boot vast te laten leggen voor alle zekerheid om zijn geld te claimen…
  Ze waren close maar het scheelde 3 miljoen.. how close can you get to Steve Jobs?

 • Profielfoto
  jtd

  @Donut,
  Steve Jobs is overleden, he! Hij had nu te maken met de erven van Jobs, die wellicht niet bij deze mondelingen overeenkomst aanwezig waren…

 • Profielfoto
  taxandria

  Mondelijke afspraak over een prijsje van €150.000.000

 • Profielfoto
  Lauwrence

  xvisx: je vergeet voor het gemak even zaken als een vectorkaartensysteem met overlays als AIS en radar + inputs van GPS, echosounder, speedlog, etc… dat had de NASA niet in hun ruimtevaartuig. Eerder een geavanceerde wordprocessor..

  on-topic: beste vriendschap moet dat geweest zijn om over een dergelijk flutbedrag, voor dhr. Starck, tot dergelijke acties over te gaan na de dood van Steve. Zo zie je maar dat geld altijd de beslissende faktor is…

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  De NASA kon mensen naar de maan laten gaan met de rekenkracht van een huidig mobieltje (zo\’n ouderwetse koelkast, niet een smartphone) maar om een boot te besturen zijn blijkbaar zeven moderne computers nodig. Je zou zomaar kunnen gaan denken dat zo\’n iMac maar bar weinig aankan.

  Het kon zelfs met nog minder rekenkracht hoor. Tijdens de Apollo vluchten die eindigde in een maanlanding werd als backup een HP rekenmachine meegenomen. Waarschijnlijk (dat kun je zien aan de schermen) heeft elke iMac een specifieke functie zodat er niet geswitcht hoeft te worden.
  De rekenkracht is ruim voldoende want systemen die in tegenstelling tot de huis-tuin en keuken computer een specifieke taak hebben vragen helemaal niet zoveel klokfrequentie. Er staat waarschijnlijk een speciale behoorlijk uitgeklede OS-X versie op.
  ———————-
  In ieder geval is zo’n mondelinge overeenkomst vragen om problemen ook al ben je ‘close’ met de andere partij.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  @xvisx:

  Meen je dit? Of wil je gewoon laten weten dat jij ergens in de Elsevier hebt gelezen dat de NASA raketjes naar de maan stuurde met de rekenkracht van een huidig mobieltje?

  Vergeet niet dat we het hebben over de jaren 60. Veel was nog niet uitgevonden en computer systemen die toen gebruikt werden stelden niet veel voor in vergelijking met nu. En hoe gek het ook klinkt: de computers aan boord van de Apollo waren trager uitgedrukt in de klokfrequentie dan de huidige mobiele telefoon maar toch vrij snel omdat ze speciaal voor één taak waren gemaakt. Zo kon b.v. het RAM zonder omwegen direct gebruikt worden door de CPU terwijl het bij een gewone computer door een databus moet. Zie ook de post hierboven.

 • Profielfoto
  stefonline

  En zo te zien gaat Venus NL verlaten.
  Onderweg naar Gibraltar.

 • Profielfoto
  Ladylefty

  Venus is inderdaad vertrokken. Heb haar vanochtend even staan uitzwaaien in IJmuiden. En natuurlijk even wat foto’s gemaakt.