Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 25 december 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Venus’ is weer vrij

Het beslag op het superjacht van de familie Jobs ‘Venus’ heeft gelukkig niet lang geduurd. Vier dagen om precies te zijn. Die tijd hebben de advocaten van de erven Jobs en de Franse ontwerper Phillippe Starck nodig gehad om het financiële geschil dat gerezen was op te lossen.

Starck had mondeling met Steve Jobs afgesproken dat zijn honorarium 6% van de bouwsom van 150 miljoen euro zou bedragen. Het bijna 80 meter lange schip werd met dank aan de crisis echter voor 45 miljoen euro minder gebouwd, zodat er 6 miljoen in plaats van 9 miljoen euro werd overgemaakt naar Frankrijk. Een belletje met Laurene bleek niet afdoende en daarom werd een deurwaarder ingeschakeld die het schip in de Amsterdamse haven aan de ketting legde.

Volgens de advocaten van beide partijen zijn ze nu toch tot overeenstemming gekomen en is er een extra bedrag overgemaakt naar de bankrekening van Starck. Starck zegt zelf dat hij zo close was met Steve Jobs, dat er nooit een formele overeenkomst is opgesteld.

Onze bronnen zeggen dat de iboot in de Amsterdamse haven ligt te wachten op beter weer, om vervolgens op eigen kracht de oceaan over te steken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Venus’ is weer vrij
Sluiten