Statenweg
Statenweg Nieuws 21 december 2012
Leestijd: 1 minuut

Superjacht Steve Jobs aan de ketting

Het superjacht dat wijlen Steve Jobs liet bouwen in Aalsmeer mag dan al een tijdje af zijn, vooralsnog kan het schip de Amsterdamse haven niet verlaten. Het luxueuze jacht is aan de ketting gelegd door een financieel geschil met de Franse topontwerper Philippe Starck die betrokken was bij de bouw. Zijn kantoor meent nog een bedrag van drie miljoen euro tegoed te hebben van de familie Jobs.

Het Financieele Dagblad meldt (betaalmuur) dat aanvankelijk overeengekomen werd dat het honorarium 6 procent van de totale kostprijs van het jacht zou bedragen. Aangezien de kosten werden begroot op zo’n 150 miljoen, rekende Starck op 9 miljoen euro. De werkelijke kosten vielen echter lager uit volgens de familie Jobs, waardoor slechts 6 miljoen is overgemaakt naar Frankrijk.

Hoe lang de Venus, zoals de naam van het schip luidt, in de haven moet blijven liggen is onbekend. Het schip werd in oktober te water gelaten en maakte nadien enkele proefvaarten door de Hollande wateren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Superjacht Steve Jobs aan de ketting
Sluiten